Szombathelyi Haladás


Minimális vereség a listavezetőnél


2018.10.25. 19:30
Pum András

A Jet-Sol női liga 8. fordulójában a Haladás-Viktória FC 1-0-ra kikapott a listavezető FTC-től.

FTC–Haladás-Viktória FC 1-0 (0-0). – Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Somogyi.

FTC: Samu – Szeitl, Szabó V., Nagy V., Csiki – FENYVESI, KOCSÁN, ALEKSIC (Röhberg, 79.) Papp (Cortes, 60.) – Zlidnis, Poljak (Fogl, 77.). Edző: Dörnyei Balázs.

Haladás-Viktória FC: BÍRÓ – Balogh (Fábián, 10.), Tálosi, FÖRDŐS, Kiss Zs. – Szakonyi (Kopcsándi), Tóth A., Manhart, Rácz, Öreg – Siklér (Harsányi, 56.). Edző: Simon Attila.

A napsütéses, de hűvös, szeles időben a ferencvárosiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. A 8. percben Fenyvesi 20 méterről a felső lécet találta telibe. Két perc múlva Balogh Henriettát deréksérülése miatt le kellett cserélnie Simon Attilának, helyére Fábián Dóra állt be. A fővárosi zöld-fehérek irányították, uralták a játékot, de a jól záró szombathelyi védelem mellett nem sikerült komoly lehetőséget kialakítaniuk. A vasiak megbecsülték a labdát, igyekeztek szépen felépíteni támadásaikat. Bő húsz perc elteltével aztán Aleksic a bal kapufát találta el, majd Papp ziccerét tolta a léc fölé Bíró. A félidő hajrájában a vasiak kiszabadultak a nagy nyomás alól, valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék.

                                                                               Bíró Barbara jól védett a fővárosban

Szünet után az 50. percben Aleksic jobb oldali szabadrúgását az egyedül hagyott, berobbanó Kocsán hét méterről, akrobatikus mozdulattal a bal sarokba lőtte (1-0). A ferencvárosiak nem álltak vissza a gól után, továbbra is támadásban maradtak, ám Bíró Barbara válogatott formában védett. A szombathelyi támadások vérszegények voltak, a vasiak nem boldogultak a ferencvárosi hátvédek ellen. A hajrában viszont hirtelen magukra találtak a vendégek, az utolsó percekben a hazai tizenhatosnál pattogott a labda. .
A mérkőzést nagy részében uraló FTC megérdemelten nyert a jól küzdő, a meccset a hármas sípszóig fel nem adó Viktória ellen.
Simon Attila: – Az első félidő alapján megérdemelten nyert az FTC, viszont a második játékrész alapján pontot is szerezhettünk volna. Nem értem, miért csak az utolsó 20 percre tudtunk így megújulni.

További hírek

Megtekintés
A Diósgyőrt fogadják a lányok

A női labdarúgó NB I. 5. fordulójában vasárnap 15 órakor a Király Sportlétesítményben a Haladás-Viktória FC a Diósgyőri VTK-t látja vendégül.
0 0 0 2019.09.20. 14:30
Megtekintés
Összefoglaló a békéscsabai meccsünkről

Három és fél perces anyag a szerdai, 2-2-re végződött bajnokiról.
1 0 0 2019.09.19. 23:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink