Szombathelyi Haladás


A visszavágó! Illés Akadémia-FC Minszk


2018.10.23. 10:00
Pum András

A labdarúgó ifjúsági (U19) Bajnokok Ligája visszavágóján szerdán 16.30-kor az Illés Akadémia-Haladás a fehérorosz FC Minszket fogadja a Haladás-stadionban.

A két együttes három héttel ezelőtti, minszki találkozójának az FC Minszk minimális, 1-0-ás előnyt szerzett. Ám a játék képe alapján a szombathelyiek nem vallottak szégyent, sőt! Németh Szabolcs együttese többet birtokolta a labdát ellenfelénél és két ziccert is elhibázott. A szerdán 16.30-kor a Haladás-stadionban kezdődő visszavágó tétje a legjobb 16 közé jutás.

- Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk – mondta Németh Szabolcs, az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapatának vezetőedzője. – Már csak azért is, mert egy jó csapat ellen meg kell őriznünk a hálónkat kapott gól nélkül. Ugyanakkor legalább kettőt rúgnunk kell, ami nem lesz egyszerű feladat. A minszkiek ugyanis már a kinti mérkőzésen is nagyon mélyen s stabilan védekeztek, elöl pedig kontrákkal próbálkoztak. Semmi extrát nem nyújtottak, de ezt a fajta tudatos játékot nagyon begyakorolták. Ugyanakkor pozitívum, hogy a két csapat között mi voltunk azok, akik a szó valódi értelmében futballoztak. Ötven-ötven százalék az esély a továbbjutásra. Nagyon örülnék, ha minél többen kijönnének a mérkőzésre és buzdítanák a csapatot, hiszen a szurkolótábor legtöbbször a csapat 12. játékosává tud válni. A fiúk izgatottan várják a találkozót, tovább akarunk jutni. Szilágyi Adrián csípőlapát-törést szenvedett, míg Nyíri Vince kulcsonttörése után lábadozik. 

Összeállítás: Kiss Á. – Horváth M., Bolla, Kovalovszki, Balogh – Illés, Szekér, Nyári – Molnár, Füleki, Tóth-Gábor.

Amennyiben a vasiak 1-0-ra nyernek, egyből büntetők következnek.

Amennyiben az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapata továbbjut, a következő körben a görög PAOK Szaloniki és a ciprusi AEL Limasszol párharc győztesével mérkőzik.

A mérkőzést a 18 éven aluliak ingyen tekinthetik meg, a 18 éven felüliek számára egységesen 500 forintba került a belépő. A Haladás-bérlettel rendelkező szurkolók szintén ingyen nézhetik meg a találkozót. 

Klubunk nem értékesít névre szóló belépőt, így a jegyvásárlásnál nem kell felmutatni a személyi igazolványt. A pénztárak 15.30-kor nyitnak. A stadionban a Rohonci út felőli kapun keresztül lehet bejutni.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink