Szombathelyi Haladás


Petró Balázs gólja döntött


2018.10.12. 21:00
haladas.hu

Felkészülési mérkőzésen csapatunk Várpalotán 1-0-ra legyőzte a Vác FC-t.

Szombathelyi Haladás-Vác FC 1-0 (0-0). – Várpalota, 100 néző, felkészülési mérkőzés, vezette: Kiss.

Haladás: Rózsa – Habovda, Benes, Tamás, Bosnjak – Rácz, Kovács, Jancsó, Németh Márió – Grumics, Rabusic. II. félidő: Gyurján – Schimmer, Kolcák, Kovalovszki, Füleki – Lyng, Jagodics, Daushvili, Ofosu (Petró, 80.) – Gaál, Funsho. Edző: Horváth Ferenc.

A szombathelyieknél Király Gábor, Mészáros Karol, Halmosi Péter és Priskin Tamás a meccs délelőttjén ugyan edzettek, de a mérkőzésre pihenőt kaptak. Az NB II. 13. helyén álló váciak ellen jól kezdték a találkozót a vasiak, a 8. percben Rácz a bal oldalon már csak a kapusssal állt szemben, de mellé lőtt. A 25. percben Rabusic lépett ki a jobb szélen, ám lövése az egyik váci védőn irányt változtatva szögletre pattant. A szöglet után a cseh csatár hat méterről fölé fejelt. A váciak a 44. percben kerültek helyzetbe, de a jobb oldalon kilépő játékosuk lövését Rózsa lábbal védte.

Szünet után eseménytelen mezőnyjáték után a 65. percben egy váci lehetőségnél Gyurján bravúrral, a bal sarok elöl ütötte ki a labdát. A zöld-fehérek védekezése a hajrában agresszívabbá vált, az új szerzemény, Daushvili különösen kitett magáért – igaz, nagy igyekezetében sárga lapot is kapott. A 85. percben Gaál szinte az alapvonalról adott középre, Funsho három méterről a hálóba lőtt – a játékvezető szerint lesről. Erősen véleményes ítélet volt.A 90. percben egy vasi kontra végén Daushvili remekül ugratta ki Petrót a jobb oldalon, a támadó a kiinduló kapus felett 10 méterről a hálóba emelt (1-0).

                                               Ofosu a Vác ellen mutatkozott be a Haladásban

Harcos meccsen a szombathelyiek egy pillanatra sem adták fel, erőfeszítéseiket pedig az utolsó pillanatban siker koronázta.

- A játékosok komoly terhelést kaptak, így gondoltam, hogy nem fogják a fülükön táncoltatni a labdát – mondta Horváth Ferenc. – A játékosok nagyon igyekeztek, valamennyien megtették, amit tőlük telt – minden apró sikert, így ezt a győzelmet is meg kell becsülni. Ami a két új szerzeményünket illeti, Daushvilit még Diósgyőrből ismertem, nagyon jól játszott ma, őszinte, kemény futballra képes – azt kaptam tőle, amire számíottam. Erősítés lesz a csapat számára. Ofosunak voltak jó megoldásai, de fizikálisan még kicsit le van maradva.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink