Szombathelyi Haladás


Idegenbeli diadal


2018.09.22. 21:00
Pum András

A női labdarúgó NB I. ötödik fordulójában a Haladás-Viktória remek játékkal, biztosan nyert a DVTK ellen.

Diósgyőri VTK-Haladás-Viktória FC 1-3 (1-2). - Diósgyőr, 150 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár.

Diósgyőr: Szőke-Nagy – Ficzay, Tóth A., André, Boros – Vachter (Sinka, 91.), Bradic, Sandu., Jáhn – Balázs (Nyuzó, 63.), Ónodi (Molnár, 69.). Edző: Fórizs Sándor.
Haladás-Viktória FC: Bíró – Kopcsándi, Balogh, Tálosi, Kiss Zs. – TÓTH A. – Szakonyi, MANHART, RÁCZ, Öreg (Harsányi, 88.) – SIKLÉR (Sitku, 91.). Edző: Simon Attila.

A szombathelyieknél a bemelegítés során Fábián Dóra combsérülést szenvedett, nem tudta vállalni a játékot. Helyére Siklér Kinga került. 

 A vasiak kezdték jobban, góllal a mérkőzést. A 10. percben a középpályán szereztek labdát a vendégek, Manhart indította a jobb szélen Szakonyit, aki kettőt tolt a labdán, majd középre passzolt, az érkező Rácz közelről a kapuba helyezett (0-1). A vendégek szervezetten védekeztek és veszélyesen kontráztak. A 28. percben Szakonyi jobb oldali beadását a hosszún érkező Siklér hat méterről a bal sarokba fejelte (0-2). A vendégek még két nagy ziccert is elhibáztak, a hazaiak viszont egy eladott labda után a 40. percben szépítettek (1-2)

                                                            Siklér Kinga két gólt szerzett Diósgyőrben

Szünet után enyhe mezőnyfölényben futballozott a Diósgyőr, ám újabb gólt a vendégek szereztek. Az 57. percben Siklér 30 méterről, fordulásból óriási gólt lőtt a léc alá (1-3). A diósgyőriek nem találtak fogást a szombathelyieken, ebben a játékrészben egyszer sem találták el a kaput. A vasiak viszont remekül védekeztek, és mélységi kontráik is veszélyesek voltak. A Haladás-Viktória megérdemelten nyert. Gólszerzők: Bradic (40.), illetve Siklér 2 (28., 57.), Rácz (10.).

Simon Attila: - A lányok tovább fokozták a múlt heti, MTK meccs utáni örömömet. Még összeszedettebben, még fegyelmezettebben, még jobban és még egységesebben futballozva nyertünk az oroszlánbarlangban. Ott győztük le a diósgyőrieket, ahol a legjobban fájt nekik: a középpályán.

További eredmények: MTK-FTC 1-2, Szent Mihály-Győri ETO 1-2. A Magyar Labdarúgó Egyetem-Astra mérkőzést később rendezik.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink