Szombathelyi Haladás


Pályán a lányok


2018.09.08. 06:40
Pum András

Az NB I-es női labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában szombaton 14 órakor a hetedik Haladás-Viktória FC a Király Sportlétesítményben a negyedik Astra-4IG-HFC-t fogadja – az első győzelem reményében.

A Ferencvárosi TC elleni 3–1-es hazai, Haladás-stadionbeli vereséggel kezdte a bajnokságot a Haladás-Viktória FC, majd győri 2–2-es döntetlennel folytatta. A vendég astrások a nyitányon 3–1-re legyőzték a Győri ETO-t, majd ugyanilyen arányban kikaptak a bajnoki címvédő MTK együttesétől. A szombathelyiek tehát még nem nyertek az idei bajnokságban – most egyértelműen győzelemre készülnek.

– Jól ismerjük az astrásokat, nagyon sok meccset játszottunk már egymás ellen, kétlem, hogy bármivel meglephetnének – mondta Simon Attila, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – Nem sokat változott a keretük, viszont a nyáron – hozzánk hasonlóan – Sipos Lilla személyében egy válogatott, volt szombathelyi futballistát igazoltak. Vele komolyan megerősödtek. Stílusosan futballoznak, de nagy hangsúlyt fektetnek a fegyelmezett, zárt védekezésre, ezért is fontos lenne, hogy mihamarabb gólt szerezzünk. Ezáltal vélhetően kinyílnak, és könnyebb dolgunk, nagyobb területünk lesz. Válogatottjaink tíz napig távol voltak, ám két napja már velünk készülnek. Nehéz meccsre, de mindenképpen győzelemre számítok. Hosszú idő után szerencsére sem sérültünk, sem eltiltottunk nincs, már támadónk, Siklér Kinga is bevethető lesz. Összeállítás: Bíró – Balogh, Fördős, Tálosi, Kiss Zs. – Tóth A., Fábián, Rácz – Szakonyi, Manhart, Öreg.

– A Király Sportlétesítménybe nem győzni járnak ellenfeleink, hiszem, hogy ezúttal is mi örülhetünk a találkozó végén – mondta a szombathelyiek védője, Balogh Henrietta. – Már csak azért is fontos lenne nyerni, hogy ne szakadjunk le az élmezőnytől. Nehéz összecsapásra számítok szombaton, hiszen jól tudjuk: az Astra gyakran öt védővel játszik, amelyet nem könnyű feltörni. Ez már nem egyszer komoly fejtörést okozott számunkra. Ám a Fradi elleni vereség és a győri döntetlen után ezúttal nem lehet más célunk, mint a győzelem.

A harmadik forduló további mérkőzései: Pécs–Ferencvárosi TC (szombat, 14.00), Diósgyőri VTK–Győri ETO (szombat, 16.00), MTK–Szeged-Szent Mihály (vasárnap, 16.00).

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink