Szombathelyi Haladás


A Bajnokok Ligájában az U19-es csapat


2018.08.17. 13:00
Pum András

Ősszel az ifjúsági labdarúgók Bajnokok Ligájában indul az Illés Akadémia-Haladás U19-es együttese.

A szombathelyiek az Illés Akadémia fennállása óta a 2017/2018-as bajnokságban először szereztek bajnoki címet az U19-es korosztályban, így jogot nyertek arra, hogy részt vegyenek az ősszel kezdődő Bajnokok Ligája küzdelmeiben. A vasiak Sátori Barnabás irányításával kezdték a bajnokságot, a trénert januárban Németh Szabolcs váltotta a kispadon. A nyolccsapatos bajnokság végig kiélezett küzdelmet hozott, az aranyérem sorsa csak az utolsó fordulóban dőlt el. A szombathelyiek a 14 tavaszi meccsen 11-szer nyertek, egy döntetlent játszottak, s kétszer kikaptak – így végül három pontot vertek a második helyezett Budapest Honvéd Magyar Futball Akadémiára.

- Noha nem könnyen mondtam igent a felkérésre, az egyik motivációm az volt, hogy az Illés Akadémia vezetői azt kérték: mindent tegyünk meg a bajnoki cím megszerzéséért – mondta Németh Szabolcs. – Amikor januárban átvettem a csapat irányítását, a harmadik helyen állt a gárda, hét ponttal lemaradva az éllovas Budapest Honvéd mögött. És előttünk volt még a Puskás Akadémia is. Ám fokozatosan sikerült ledolgoznunk a hátrányunkat, nemcsak a meccseken, hanem az edzéseken is megdolgoztunk a győzelmekért. Nagyon jó volt a közösségi szellem, a fiúk egymásért is hajtottak. Két mérkőzést külön is kiemelnék: az MTK ellen fordulatos meccsen 6–4-re nyertünk, és a Budapest Honvéd elleni hazai 3–1-es győzelmünk is nagyon fontos volt. És persze ne feledkezzünk el az utolsó fordulóban az MTK elleni újabb, 5–1-es diadalunkról sem, ahol bebiztosítottuk a bajnoki címet. A siker nem véletlen: mi szereztük a legtöbb gólt és kaptuk a legkevesebbet is. A csoport gólkirálya, Funsho Bamgboye extrát nyújtott, de átlagon felül teljesített Kovalovszki Máté is, és ne felejtkezzünk el Szántó Roland megbízható, jó játékáról sem. De mindenki becsülettel megdolgozott a bajnoki aranyéremért, senkire sem lehet panaszom. Ami a folytatást illeti, a tavalyi csapatból – életkoruk miatt – mindössze négyen – Szilágyi Adrián, Bolla Gergő, Füleki Márk, Kiss Balázs – maradtak. Viszont velünk készül a korábban már az U19-ben szereplő Tóth-Gábor Kristóf és Kiss Ágoston. A többiek pedig a 2001-es korosztályból, a legutóbb a negyedik helyen végzett U17-es együttesből kerülnek ki. Mivel gyakorlatilag új csapatot építünk, konkrét célokat nem tűztünk ki, mindenesetre szeretnénk minél előrébb végezni. Ugyanakkor az elsődleges célunk, hogy a Haladás, a magyar futball számára neveljünk futballistákat.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink