Szombathelyi Haladás


Boldog Születésnapot, Viktória!


2018.08.05. 20:30
Pum András

Jubileumi, 25 éves fennállását ünnepelte a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata, amely a nap zárásaként 1–1-es döntetlent játszott a szlovén Pomurjéval.

Az 1993-ban alakult Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata szombaton ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A szombathelyi klub szép sikereket tudhat maga mögött, kétszeres magyar bajnok (2003/2004, 2008/2009) és háromszor a Magyar Kupát is (2008, 2009, 2011) elhódította. És akkor még nem szóltunk arról, hogy hat bajnoki ezüstérme és négy bronzérme is van, míg a kupában egy ezüstöt is fel tud mutatni. Az immár Haladás-Viktória FC néven szereplő csapat vezetősége, szakmai stábja (az utánpótlásedzőkkel kiegészülve) az egyik szombathelyi étteremben ünnepelte az eredményekben gazdag jubileumot. Az eseményen részt vett Koczka Tibor, Szombathely sportért is felelős alpolgármestere, valamint a Viktória egykori legendás futballistája, később edzője, a magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Markó Edina is. A Viktória elnöke, a klubot alapító Barczi Csaba felidézte a klub történetét, azt, hogy az elején milyen nehézségekkel küszködtek, majd mesélt a bajnoki címekről, a felejthetetlen Bajnokok Ligája-mérkőzésekről. A szombathelyiek ugyanis megmérkőztek többek között a német Bayern Münchennel is.
Koczka Tibor hangsúlyozta: nincs hazánkban még egy olyan klub, amely 12 éven keresztül folyamatosan a dobogón végzett volna – márpedig a Viktória ilyen. Az alpolgármester jelezte: a Viktória név – ami ugye győzelmet jelent – már önmagában kötelez. A folytatásra is sok sikert kívánt a klubnak, majd a város nevében egy oklevelet nyújtott át a 25 éves születésnapra – megspékelve egy futballpályát ábrázoló tortával.


Az ünnepi ebéd után először a Haladás-Viktória U14-es csapata a Pécsi MFC-vel csapott össze, majd a vasiak U16-os és U19-es gárdája mérkőzött egymással. A nap zárásaként az NB I-es együttes a szlovén első osztályú Pomurjével vívott felkészülési találkozót.

Haladás-Viktória FC–Pomurje 1–1 (1–0). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, 250 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés
Haladás-Viktória FC:
Bíró (Dömsödi, 46.) – Kopcsándi (Kovács, 60.), Tálosi, Balogh, Kiss Zs. (Bátorfi, 60.) – Fábián, Rácz, Harsányi (Király, 60.), Manhart (Tóth A., 46.) – Öreg (Pupos, 60.), Szakonyi. Edző: Simon Attila.
A szombathelyieknél Siklér Kinga boka-, Fördős Beatrix combsérülése miatt nem játszhatott, viszont hosszú bokasérülése után újra pályára lépett Heike Manhart. A szlovén Pomurje a nyáron felkészülési mérkőzésen legyőzte az FTC-t és az MTK-t is. Az első 20-25 perc az ismerkedés jegyében telt el, a vasiak visszahúzódtak saját térfelükre és igyekeztek kipuhatolni a szlovénok gyenge pontjait. A szombathelyiek elsősorban kontrákkal próbálkoztak. A 27. percben egy bal oldali szögletkombináció végén Öreg beadását Tálosi lekészítette Manhartnak, a középpályás nyolc méterről a bal felső sarokba lőtt (1–0). A vasiak zárt védekezésének nem találták az ellenszerét a vendégek, akik így távoli lövésekkel kísérleteztek.

                                                  Heike Manhart szerezte a Haladás-Viktória találatát

Szünet után az 50. percben egy 17 méteres átlövésgóllal egyenlítettek a szlovénok. A szombathelyiek jobban futballoztak ellenfelüknél, folyamatosan letámadták a labdát kihozó játékosokat. Több helyzetet is kialakítottak, ám ezeket elhibázták.
Simon Attila: – Sorozatban a negyedik komoly felkészülési mérkőzésünket játszottuk, és még nem kaptunk ki. Noha az edzéseken fáradtan mozogtak a lányok, a meccsen motiváltak voltak és egy nagyon jó szlovén csapat ellen nagyon jó meccset játszottunk.

A Haladás-Viktória legközelebb szombaton 17.30-kor a szlovéniai Lendván a horvát első osztályú ZNK Katarina Zrinskij együttesével játszik felkészülési mérkőzést.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink