Szombathelyi Haladás


Zöld-fehér csata


2018.08.03. 15:10
Pum András

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójában szombaton 20.15-kor (Tv: M4 Sport) a Szombathelyi Haladás a Ferencvárosi TC vendége lesz.

A nyáron alaposan kicserélődött a legutóbbi ezüstérmes FTC kerete: hét játékos érkezett és nyolc távozott. Az újak közül a legnagyobb név a volt kispesti támadóé, az olasz Davide Lanzafamáé. A fővárosiak számára – az elmúlt évekhez hasonlóan – hamar véget ért a nemzetközi kupaszereplés, az izraeli Maccabi Tel-Aviv (1-1, 0-1) búcsúztatta őket. Thomas Doll együttese tehát a magyar bajnokságra koncentrál. A Fradi a Diósgyőr elleni, hazai 4-1-et követően ugyanilyen arányban nyert az MTK vendégeként is – két forduló után vezeti a tabellát. A Haladás a kispesti 3-2-es vereség után 2-2-re végzett a Rohonci úton az Újpest ellen. A lőtt gólok számát tekintve tehát nincs probléma, a két meccsen kapott öt találat viszont sok.

– Az edzéseken a szokottnál is többet foglalkoztunk a védekezéssel, mindenki tudja, ki, miben hibázott – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Mindent elkövetünk, hogy ezek a hibák többet ne forduljanak elő. Ami az FTC-t illeti, jól erősítettek a ferencvárosiak, az új igazolások máris meghatározó emberekké váltak. Habár az Európa-ligából kiestek, a bajnokságban magabiztosan és eredményesen futballoznak. Amellett, hogy tiszteljük a Ferencvárost, tudjuk azt is, hol vannak a gyenge pontjai. Mindent megteszünk, hogy megkeserítsük a hazaiak dolgát. Priskin Tamás eltiltott, Kovács Lóránt sérült.

Összeállítás: Király – Schimmer, Kolcák,  Benes, Bosnjak – Grumics, Jagodics – Mészáros, Gaál, Lyng – Rabusic. 

A mieink szombat délelőtt indulnak útnak, ebéd után az egyik fővárosi hotelben pihennek a meccsig.

A szombathelyiekkel kapcsolatos hír, hogy a Haladás megfellebbezte az MLSZ Fegyelmi Biztottságának ítéletét, mely helybenhagyta Priskin Tamás négy mérkőzésre szóló eltiltását. 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink