Szombathelyi Haladás


Sérülten állt a kapuban


2018.07.30. 15:00
Pum András

A Haladás 108-szoros válogatott kapusa, Király Gábor magán viseli a Novothny Somával történt ütközés nyomait.

Még a tavalyi bajnokság zárófordulójában, a Mezőkövesd ellen ünnepelte 150. NB I-es mérkőzését Király Gábor. A válogatottsági rekorder kapust a vasárnapi, Újpest (2-2) elleni mérkőzés előtt a klub nevében Tóth Miklós ügyvezető igazgató köszöntötte. A lila-fehérek ellen pedig Jagodics Márk érkezett jubileumához, a védekező középpályás 100. alkalommal szerepelt az első osztályban. A két jubiláns közül Király számára sikerült rosszabbul a találkozó: a hajrában Novothny Soma rácsúszott a kapusra, aki ugyan végigvédte a találkozót, de a lefújás után a kórházban kötött ki.

- Abban teljesen biztos vagyok, hogy nem akart sérülést okozni Novothny, nem szándékosan, páros lábbal csúszott belém, az eset után rögtön és később is elnézést kért – mondta Király Gábor. – Gólt akart lőni, de ettől még eszetlen belemenés volt. Eszetlen, mert amikor a csatár látja, hogy a kapus megfogja a labdát, akkor visszahúzza a lábát. Pláne, hogy az eset az ötösön belül történt. Amikor visszatértem a Haladáshoz, az FTC ellen volt egy hasonló szituáció, de akkor Böde Dániel sportszerűen átugrott felettem. Noha nagyon fájt a mellkasom, és minden egyes lépés, mozdulat kínszenvedéssel ért fel, végig a pályán akartam maradni – már csak azért is, mert nem volt több cserénk. S persze dolgozott bennem az adrenalin is, amely kicsit tompította a fájdalmat. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az eset a mérkőzés hajrájában történt, így kihúztam a hátralévő perceket. Azután viszont egyből a kórházba mentem, ahol megröntgeneztek. Nincs sem törésem, sem repedésem, mellkas-zúzódás a diagnózis. Vasárnap este még borzasztóan fájt a mellkasom, ma már kicsit jobban vagyok, de minden egyes mozdulat, levegővétel nehezemre esik. Pihenés a legjobb gyógymód rá, emellett krémmel kenem és fájdalomcsillapítót szedek. Azt most még nem tudom megmondani, hogy szombaton, az FTC ellen védhetek-e: egyénfüggő, ki mennyi idő alatt jön rendbe. Ami a vasárnapi mérkőzést illeti, az Újpest ellen mindig nehéz futballozni, de mindent megtettünk azért, hogy győzzünk, kétszer is hátrányból hoztuk vissza a meccset. A csapatnak volt tartása, megvoltak helyzeteink, akartuk a győzelmet, de ennyi volt a meccsben. Szurkolóink buzdítása az utolsó fél órában plusz erőt adott a melegben számunkra, ezért is vagyunk veretlenek hazai pályán.

Jagodics Márk szerezte a Haladás második gólját – ám ez a találat is csak az egyenlítéshez volt elég, a győzelemhez nem.

- Jól kezdtük a mérkőzést, az első 15-20 perc a mienk volt, az újpestiek nem tudták játszani a játékukat – mondta Jagodics. – Aztán a kapott gól megfogott bennünk, és noha sikerült egyenlítenünk, a hajrában jobbak voltak. A második félidő már jobban nézett ki, többet passzoltunk, több támadást vezettünk, és bár az újpestiek ismét vezetést szereztek, sikerült kiegyenlítenünk. A gólom? Csakúgy mint az első találat, ez is begyakorolt figura volt, bár a visszafejelt labdánál nem direkt rúgott luftot Rabusic. Mindenesetre a labda így elém került, lövésemnél a kapus nem sokat látott. Igazi, ki-ki meccset vívtunk, mindkét gárda megnyerhette volna a mérkőzést, értékes pontot szereztünk, mert szerintem az Újpest harcban lesz a dobogós helyekért. Hozzánk több új játékos is érkezett, közülük csak Gaál Bálint ismerte a közeget, a többiek nem. Emiatt a védelmünk még nem állt össze, ezért is kaptunk két meccsen öt gólt. De ahogy összeszokik a hátsó alakzatunk, nem lesz gond, nem kapunk olyan gólokat mint a Honvéd és az Újpest ellen, és ezeket a meccseket megnyerjük. Egyik szemem nevet, hiszen a 100. bajnokimon találtam be, a másik sír, mert csak nem sikerült nyernünk.

A szombathelyi futballisták hétfőre és keddre szabadnapot kaptak, szerdán edzenek először.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink