Szombathelyi Haladás


Vasárnap: Hali-Újpest


2018.07.28. 08:00
Pum András

Az OTP Bank Liga második fordulójában vasárnap 18 órakor a Szombathelyi Haladás az Újpest FC-t fogadja.

A Haladás és az Újpest egyaránt vereséggel kezdte a bajnokságot. A szombathelyiek a Budapest Honvéd vendégeként 3-2-re kaptak ki, míg a lila-fehérek odahaza 2-0-ra az MTK-tól. A zöld-fehérek ráadásul piros lapja miatt hosszú hetekre (négy mérkőzésre) elveszítették a nyáron érkezett 63-szoros válogatott Priskin Tamást – ha csak a Fegyelmi Bizottság a Haladás beadványának hatására meg nem változtatja döntését. Ami az újpestieket illeti, a fővárosiak a bajnokság mellett az Európa-ligában is szerepelnek. Az azeri Neftcit búcsúztatták (4-0, 1-3), viszont a spanyol Sevilla ellen csütörtökön4-0-ra kikaptak. Nagy kérdés, hogy a lila-fehérek hogyan bírják a sorozatterhelést – a vasárnapi, szombathelyi bajnoki után csütörtökön következik a spanyolok elleni visszavágó. A lila-fehérektől eltiltás miatt hiányzik a jobb oldali védő, a szerb Branko Pauljevics, valamint a bal oldali bekk, Balázs Benjamin.

– Szomorú vagyok, hogy egy hete a Honvéd ellen nem sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Elsősorban azért vagyok csalódott, mert sok sok gólt kaptunk, másrészt nem ezt vártam Priskin Tamástól, aki ugyan nagyszerű góllal visszahozta a csapatot a meccsbe, ám utána olyan buta hibát követett el, ami egy rutinos, sokszoros válogatott futballistától elfogadhatatlan. Kiértékeltük a kispesti találkozót, kielemeztük a hibákat, hogy a jövőben ezeket ne kövessük el. Ami a vasárnapi találkozót illeti, nehéz kilencven perc vár ránk az Újpest ellen, a lila-fehér csapat az előző bajnokságban bronzérmet szerzett és megnyerte a Magyar Kupát. Nem téveszt meg bennünk, hogy az Európa-liga miatt sorozatban játsszák meccseiket, hiszen ugyan lehet, hogy fáradtabbak lesznek, ugyanakkor több tétmeccsel a lábukban érkeznek a bajnokikra. Mi arra törekszünk, hogy kiszolgáljuk lelkes közönségünket és a támogatásukkal begyűjtsük a három pontot. Kovács Lóránt sérült, Priskin Tamás eltiltott. Összeállítás: Király – Schimmer, Kolcák, Benes, Bosnjak – Grumics, Jagodics – Mészáros, Németh Márió, Lyng – Funsho.

– Nehéz mérkőzésre számítok, bár az a malmunkra hajthatja a vizet, hogy az újpestiek csütörtök este még Európa-liga meccset vívtak Sevillában, és még haza is kellett utazniuk – mondta a vasiak támadó középpályása, Németh Márió. – Az sem hátrány számunkra, hogy két kiváló védőjük, Pauljevics és Balázs eltiltás miatt hiányzik. Persze elsősorban nem az ő hiányukban, hanem magunkban bízunk, és – ezt az egész bajnokságra értem – továbbra is mindent elkövetünk, hogy bevehetetlen erőd legyen a Haladás-stadion. A Honvéd ellen voltak hibáink – három gólt nem szabad kapni –, de pozitívumok is akadtak. Előbbieket ki kell küszöbölni, utóbbiakat pedig továbbvinni. Nem akarjuk két vereséggel kezdeni a bajnokságot, mindenképpen nyerni kell az Újpest ellen.

                                                                 Németh Márió győzelmet vár az Újpest ellen

Vasárnap a stadion jegypénztárai 10 órakor nyitnak.

Az NB I. 2. fordulójának további mérkőzései. Szombat: Diósgyőr–Puskás Akadémia 17.00, Debrecen–Mezőkövesd 19.30, Paks–Vidi 19.30. Vasárnap: Honvéd–Kisvárda 18.00, MTK–FTC 18.00.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink