Szombathelyi Haladás


Gaál Bálint visszatért


2018.07.26. 16:00
Pum András

Újra a Szombathelyi Haladásban futballozik a 27 éves támadó, Gaál Bálint.

Gaál Bálint 2017 januárjában, három évre igazolt a Szombathelyi Haladástól a Vasashoz nem titkoltan azért, hogy az angyalföldi csapattal a nemzetközi kupában indulhasson. Ez megvalósult: a piros-kékek a szezon végén bronzérmesek lettek. A mögünk hagyott bajnokságban viszont meglepetésre mélyrepülése kezdtek, utolsó helyen zártak és kiestek az élvonalból. Noha Gaál sérüléssel bajlódott, így is jó szezont futott, húsz bajnoki meccsen kezdőként, háromszor csereként lépett pályára és hat találatával csapata házi gólkirálya lett. Az NB II-ben viszont már nem akart játszani a 27 esztendős támadó, aki eddigi 101 élvonalbeli bajnokiján 23 gólig jutott. Gaál csütörtökön három évre aláírt a Haladáshoz.

- Noha kellett egy kis idő, mire akklimatilázódtam a Vasasban, szerettem Angyalföldön futballozni - mondta Gaál Bálint. -Amiért odaigazoltam, már az első fél évben sikerült: bronzérmesek lehettünk, ráadásul Magyar Kupa-döntőben szerepelhettünk. Sajnos a legutóbbi bajnokság nagy csalódás volt mindannyiunk számára, ősszel még nekem is jól ment a játék, jöttek a gólok is. Tavasszal megsérültem, s hiányérzetem van amiatt, hogy nem tudtam segíteni volt csapatomnak. Meggyőződésem: ha többet tudok futballozni, nem esünk ki. Nyáron azonban váltani akartam, hiszen nem azért igazoltam annak idején a Vasasba, hogy a másodosztályban futballozzam. Habár akadtak más lehetőségeim is, mindenképpen szerettem volna hazajönni Szombathelyre. Ha rajtam múlik, a felkészülést már a Rohonci úton kezdem el, ám a két klubnak mostanra sikerült megegyeznie. A céljaim? Stabil NB I-es csapatban szeretnék szerepelni, és minél több góllal segíteni csapatomat. 

 

Gaál ellenfélként sosem ünnepelte meg a Haladás ellen szerzett találatait, mégis kérdés: hogy fogadják a Hali-drukkerek?

- Erre csak azt tudom mondani: ellenfélként sem bántottam meg egyetlen Haladás-szurkolót sem, emellett aki tisztában volt a helyzetemmel, tudta, miért váltottam - zárta szavait Gaál.

Nagy valószínűséggel Gaál Bálint vasárnap már pályára léphet az Újpest ellen.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink