Szombathelyi Haladás


Négy meccsre tiltották el Priskin Tamást


2018.07.25. 07:50
haladas.hu

Csatárunkat négy bajnokira tiltotta el a Fegyelmi Bizottság. Priskin Tamás még az ítélet előtt nyilatkozott honlapunknak.

Priskin Tamás a nyáron a Ferencvárostól érkezett kölcsönbe a Haladáshoz. A 31 éves futballista elsősorban a több játéklehetőség reményében váltott klubot, ugyanis az előző szezonban mindössze 11 bajnokin volt kezdő a Fradinál (további hatszor csereként lépett pályára, négy gólt szerzett). A rutinos, 63-szoros válogatott csatár meg is kapta a lehetőséget a bizonyításra Michael Hipp vezetőedzőtől, aki a Honvéd elleni 3-2-re elbukott szezonnyitón a kezdőcsapatba vezényelte. Priskin motivált, harcos játékkal rukkolt elő, fontos, szép fejesgólt szerzett – de árnyalja a képet, hogy a 81. percben ki lett állítva. Berke Balázs úgy látta, hogy lekönyökölte volt fradista csapattársát, Batik Bencét.

- Nem szeretném védeni a játékosomat, de az egész jelenet a mi kispadunk előtt zajlott, így jól láttam, mi történt. Batik szabálytalan volt Priskinnel szemben, és kiprovokálta az ütést. Ugyanakkor egy ilyen tapasztalt játékossal ez nem fordulhat elő – fogalmazta meg véleményét az esetről rögtön a mérkőzés után a szombathelyiek trénere, Michael Hipp.

- Felemás érzések kavarogtam bennem a mérkőzés után, az egyik szemem sírt, a másik nevetett – elevenítette fel a hétvégén történteket a főszereplő Priskin Tamás. - Óriási örömmel töltött el, hogy góllal debütáltam új csapatomban, azonban elszomorított, hogy piros lappal, idő előtt kiszálltam a meccsből. A mérkőzés hevében meggondolatlanságot követtem el, hibáztam – igyekszem tanulni az esetből. De az eredmény miatt is szomorú voltam. Rúgtunk két gólt idegenben, mégis kikaptunk. A játék képe alapján az egy pontra rászolgáltunk volna.

- Tudtuk, hogy a labda többet lesz a házigazdánál, ezért engem azzal a feladattal küldött a pályára a szakmai stáb a Honvéd ellen, hogy tartsak meg minél több labdát elől, és ezekkel a labdákkal próbáljunk meg támadásokat építeni, indítani – árulta el Priskin. - Voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor meg is feleltünk ezeknek a taktikai utasításoknak, voltak támadásaink, gólhelyzeteink, és mint korábban említettem, kétszer a kapuba is betaláltunk. De természetesen még lehet, és kell is javulnunk.

- A beilleszkedéssel nem volt gondom, barátságosan, segítőkészen fogadtak a társak, de amúgy is több számomra ismerős arc volt az öltözőben – folytatta Priskin Tamás. - Ennek megfelelően jól érzem magam Szombathelyen. Szeretném a sok segítséget, bizalmat a pályán meghálálni – remélem, hogy eltiltás miatt nem kell sok időt kihagynom. Nincs rossz csapatunk, a körülmények is rendben vannak, remélem, hogy a következő találkozón már begyűjtjük a három pontot – ezért is szép játék a foci, máris itt a lehetőség a javításra.

Az interjút követően, kedden késő délután az MLSZ Fegyelmi Bizottsága meghozta ítéletét: Priskin Tamást négy (!) meccsre tiltotta el a grémium. Nagyon hosszú eltiltás, és érdekes, hogy a mérkőzésen a Bosnjakot lekönyöklő (játékosunk orrából dőlt a vér, ugyan visszaállt, de pár perc után le is kellett cserélni) Heffler Tibor lapot sem kapott.

Jelen állás szerint Priskin az Újpest, az FTC, a Puskás Akadémia és a Diósgyőr elleni bajnokikat hagyja ki, legközelebb augusztus 25-én az MTK elleni hazai mérkőzésen szerepelhet.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink