Szombathelyi Haladás


Remek meccsen döntetlen a Sturm Graz ellen


2018.07.21. 23:00
haladas.hu

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás-Viktória FC döntetlent játszott a Sturm Graz-cal

Haladás-Viktória FC–SK Sturm Graz 1-1 (1-0). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, 50 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Haladás-Viktória: Dömsödi – Kopcsándi (Kovács V, 60.), Balogh, Tálosi, Kiss Zs. (Sitku, 60.) – Csidei, Fábián (Király, 46.), Harsányi – Tóth A., Rácz (Pupos, 70.), Öreg. Edző: Simon Attila.

Az osztrák elsőosztályú Sturm Graz ellen a szombathelyieknél először lépett pályára a holland PSV Eindhovenből hazatérő válogatott középpályás, Rácz Zsófia. Hinyzott viszont Szakonyi Emese, aki a mérkőzés előtt belázasodott, míg Siklér Kinga bokaszalag-húzódás, Fördős Beatrix combizomhúzódás miatt nem szerepelhetett. Az osztrák Heike Manhart pedig bokaszalag-szakadásából lábadozik. A sok hiányzó miatt a vasiak megerősített védő és középpályássoral állták az osztrák támadásokat. Az első félórában a graziak futballoztak fölényben, gólt mégis a hazaiak szereztek. A 31. percben Fábián szerzett labdát a középpályán, Öreg Cintiát indította, aki a kifutó kapus mellett a kapu közepébe lőtte (1-0).

Szünet után mindkét tréner sokat cserélt, a viktóriások harcoltak ki mezőnyfölényt. Az iram és a játék minősége azonban az első félideihez képest visszaesett. A 80. percben egy eladott labdát góllal büntettek a vendégek (1-1).
 

Simon Attila: – Nagyon jó hangulatú és nagy iramú mérkőzést játszottunk egy komoly ellenfél ellen, a meccs remekül szolgálta a felkészülést a bajnokságra. Ami Rácz Zsófit illeti, óriási erősítést jelent, több poszton is bevethető, a játéka, a hozzáállása átlagon felüli.

A szombathelyiek legközelebbi felkészülési meccsüket szombaton 15 órakor az osztrák elsőosztályú Südburgenland ellen vívják.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink