Szombathelyi Haladás


Döntetlen a bajnoki főpróbán


2018.07.14. 18:10
haladas.hu

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-1-es döntetlent játszott a cseh Slovackóval.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-1.FC Slovacko 1-1 (0-1). -  Pöllau, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Waissfobacher.

Haladás: Király – Schimmer (Habovda, 46.), Kolcák (Tamás, 46.), Benes, Bosnjak – Jagodics, Grumics (Funsho, 80.) – Mészáros (Petró, 71.), Németh Márió (Rácz, 64.), Lyng (Halmosi, 58.) – Priskin (Rabusic, 61.). Edző: Michal Hipp.

A cseh első osztály 13. helyen végzett cseh Slovácko ellen a szombathelyieknél Kovács Lóránt, Tóth Máté hiányzott sérülés miatt. A vasiak kezdték jobban a mérkőzést, a negyedik percben szép támadás végén Németh Márió jobb oldali beadásáról a kapu előtt Mészáros hajszállal maradt le. Mezőnyjáték folyt, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 35. percben egy remek magyar támadás után Schimmer jobb oldali beadását a hosszú oldalon érkező Lyng öt méterről a jobb sarokba fejelte (1-0). A csehek összekapták magukat, a félidőből hátralévő időt alaposan megnyomták, de nem jelentettek veszélyt Király kapujára.

Szünet után magasabb fokozatba kapcsoltak a csapatok, az 57. percben Priskin lőtt mellé kecsegtető helyzetben, majd a csehek találták telibe a kapufát. A hajrában Király bravúrjai tartották a lelket a zöld-fehérekben. A kapus előbb a léc alól tolt ki egy lövést, majd a jobb oldalon kilépő támadó lapos próbálkozását védte lábbal. A 86. percben viszont egy szöglet után a másik oldalon Benes fejelt a felső kapufára. A 90. percben egy bal oldali beadás után az ide-oda pattogó labdát Sadilek a hat méterről a bal sarokba lőtt (1-1).

A szombathelyiek jól helytálltak erős cseh ellenfelükkel szemben. Jól védekeztek, a támadójáték pontatlanságán kell még javítaniuk

 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink