Szombathelyi Haladás


Csúcs ez a stadion!


2018.07.13. 22:45
Pum András

A bő egy hete érkezett dán támadó középpályás, Emil Lyng korábban nem sokat tudott a magyar futballról. Ám nem bánta meg, hogy elfogadta a Haladás ajánlatát

A 28 esztendős Emil Lyng hazájában az Aarhusban, a Nordsjaellandban, Eskbjergben, a Silkeborgban, Belgiumban a Waregemben, Franciaországban a Lille-ben, Izlandon az Akureyriben, legutóbb pedig Skóciában, a másodosztályú Dundee Unitedben futballozott. S tíz alkalommal szerepelt korábban az Európa-ligában is. Noha Lyng még csak rövid ideje edz a Haladással, azt mondja: a stadion lenyűgöző, a legszebb azok közül, ahol pályára lépett.

- A Dundee United vezetőedzője, László Csaba szólt a skót klub vezetőinek, ő pedig nekem, hogy a Haladás érdeklődik irántam – mondta Lyng. – Érdekelt a lehetőség, noha a Haliról akkor még semmit sem tudtam, igaz, a magyar klubfutballról sem sokkal többet. Néhány csapatot – mint például az MTK-t, Vasast, FTC-t – névről ismertem, de semmi több. Persze megpróbáltam informálódni, de sajnos nem sok ismerősöm futballozik Magyarországon, egyedül az FTC-be nyáron szerződött izlandi Finnbogasson – vele korábban még Dániában játszottam együtt.  Két héttel a ideigazolásom előbb felhívtam, és megkérdeztem a benyomásaimról. Ő jókat mondott Magyarországról és noha ismerőseim közül sokan nem értették, miért igazolok ide, én belevágtam. Noha csak bő egy hete vagyok itt, tetszik amit tapasztaltam: Szombathely szép város, az emberek pedig nagyon kedvesek. A stadion pedig - nem túlzok - a legszebb azok közül, amelyikben pályafutásom során futballoztam. Profi körülmények között készülhetünk, minden adott a nyugodt munkához. Szerencsére a csapatban is sokan beszélnek angolul, de biztos vagyok bent, hogy a futballban használatos szavakat magyarul is meg kell tanulnom.

                                            Lyng a Király Kupán szerepelt először a Haladásban

Lyng a támadószekció részén is bevethető, de kedvenc posztja – ahol Michal Hipp is számol vele - a bal oldali támadó középpályás. Ahol a 35-szörös válogatott csapatkapitány, Halmosi Péter is szerepel.

- Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ketten pályázunk erre a posztra, ketten harcolunk érte minden hétvégén – folytatta a dán futballista. – Ám ez biztosan a csapat hasznára válik majd, jómagam mindenesetre az edzéseket mindent megteszek, ugyanakkor nem gondolom, hogy minden meccsen nekem kell kezdenem. De azért dolgozok keményen, hogy minél több lehetőséget kapjak. Ami azegyéni céljaimat illeti, szeretnék mielőbb beépülni az együttesbe és jó teljesítménnyel segíteni a csapatot. A keretben jó a fiatal, az úgymond „középkorú” és a rutinos játékosok aránya. A Haladással pedig gondolni sem akarok a kiesésre, az első hatban akarok végezni.

A dán játékos két karját, a testének egy részét és az egyik lábát bokáig tetoválások borítják.

- Az elsőt még 16 éves koromban varrattam magamra. Édesapám annyira nem örült neki, de mivel a Lyng nevet tetováltattam magamra, s mert ugye őt is így hívják, végül nem volt kifogása ellene. Azóta rengeteg ábra, felirat került rám, de a legfontosabb a szívem felett van, a két éves fiam neve. Ő a legfontosabb a világon számomra. Szerencsére ő, és a barátnőm is velem van, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy a futballra koncentráljak.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink