Szombathelyi Haladás


Szombaton Király Kupa


2018.07.06. 15:10
haladas.hu

Szombaton 14 órai kezdettel a Haladás-Kaposvár mérkőzéssel rajtol a XV. Király Kupa nemzetközi labdarúgótorna

Mint arról korábban beszámoltunk, szombaton négy csapat részvételével rendezik a XV. Király Kupa nemzetközi labdarúgótornát. A Szombathelyi Swietelsky-Haladás mellett a címvédő, az NB I. hetedik helyezettje, a Paksi FC, az NB III. nyugati csoportjának bajnoka, a Kaposvári Rákóczi FC és a 12 csapatos szlovák másodosztály keleti-csoportjában hatodik FK Pohronie vesz részt.

- Fontos számunkra a torna, hiszen ezután már csak egy edzőmérkőzés vár ránk a Budapest Honvéd elleni bajnoki rajtig – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – De nem az eredményen lesz a hangsúly, hanem, hogy viszontlássam, amit az edzéseken gyakorolunk és hogy valamennyi játékosnak lehetőséget adjak. Mindezzel együtt szeretnénk elhódítani a trófeát.

- Nem gondoltam volna, hogy 15 esztendő után is a Király Kupára készülünk, amíg külföldön voltam, onnan szerveztem minden évben – mondta Király Gábor. – Amióta itthon vagyok, valamivel egyszerűbb a dolog. Sokat segítettek a Királysport munkatársai, de a Haladás nélkül nem élhettünk volna meg ezt a szép jubileumot, hisz minden alkalommal résztvevői voltak a tornának, másrészt a szervezésben is részt vettek. Érdekesség, hogy bár a Vasas és a Paks is közel volt hozzá, még senki nem hódította el végleg az óriás vándorserleget, ahhoz háromszor egymás után kell megnyerni a tornát.

- Három évvel ezelőtt, 2015-ben megnyertük a tornát, ezúttal is erre készülünk – jelezte Németh Márió, a vasiak támadója. – Habár fáradtak vagyunk, ki akarjuk hozni a maximumot magunkból – mindkét meccset be akarjuk húzni. Kedvező a sorsolásunk, a Kaposvárt meg kell vernünk, és a döntőben szintén győzni akarunk.

A kapukat 13 órakor nyitják, 14 órakor Haladás-Kaposvár, 15.30-kor Paks-Pohronie meccseket rendeznek. A vesztesek 17.30-kor a bronzéremért, a győztesek 19 órakor az aranyéremért csapnak össze. Az eredményhirdetés 20.30-kor kezdődik. A játékidő 2x30 perc, döntetlennél büntetők következnek. A mérkőzésekre hét cserejátékost lehet nevezni. Kiállítás esetén a piros lapot kapott játékos a következő meccsen nem léphet pályára. A torna pénzdíjas, az első helyezett 300 ezer, második 200 ezer, a harmadik 100 ezer forintot kap.

13 órakor nyit a pénztár, a belépőjegyek: 400 Ft (nyugdíjas, diák) és 600 Ft (felnőtt).

Mivel a Király Sportlétesítménynél közműfelújítási munkák zajlanak, ezért a szokottnál jóval kevesebb parkolóhely áll a szurkolók rendelkezésére.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink