Szombathelyi Haladás


Gólokkal segítené a Haladást


2018.06.28. 13:00
Pum András

Csütörtökön már a Szombathelyi Swietelsky-Haladással edzett az FTC-től egy évre kölcsönvett, 63-szoros válogatott támadó, Priskin Tamás.

A 31 éves csatár a szlovákiai Komáromban született, első magyarországi klubja 2000-ben a Győri ETO volt. Ezt követően szerepelt az angol Watford, Preston, Ipswich Town, Queens Park Rangers, Swansea City, Derby County, aztán az orosz Vlagyikavkaz, az osztrák Austria Wien, az izraeli Maccabi Haifa, újra a Győri ETO, a szlovák Slovan Bratislava együttesében. 2017 nyarán igazolt az FTC-hez.

A fővárosi zöld-fehéreknél 11 bajnokin kezdőként, hatszor csereként lépett pályára, négy gólt szerzett. Ősszel még rendszeresen szerepelt az FTC-ben, tavaszal viszont csupán háromszor kapott lehetőséget – mindannyiszor csereként. Priskin kedden még a lelátóról nézte végig az Admira Wacker–Haladás felkészülési mérkőzést, csütörtök délelőtt viszont már csatlakozott a szombathelyiekhez. Érdekesség, hogy magyarországi pályafutása során a támadó csak zöld-fehér csapatokban – Győri ETO, FTC, Haladás – szerepelt, illetve szerepel. A futballista eddigi pályafutása során 112 bajnokin 39, a válogatottban 63 meccsen 17 gólt szerzett.

– A Ferencváros felajánlotta, hogy elenged kölcsönbe, s a Haladás is felmerült, mint lehetőség – mondta az első edzése után Priskin Tamás. – Ha megnézzük az elmúlt fél évet, azt, hogy kevés játéklehetőséget kaptam, nyilván indokolt volt a váltás. Mivel még két éves szerződés köt az FTC-hez, maradhattam volna, ám én mindig is játszani akartam, erre pedig Szombathelyen lehet lehetőségem. Fontos volt ugyanis, hogy olyan csapathoz kerüljek, ahol játéklehetőséghez jutok. Ismerem a játékosok nagy részét, ez is sokat számított. Király Gáborral, Halmosi Péterrel, Bosnjak Predraggal anno együtt futballoztam a válogatottban. Az első benyomásaim kedvezőek, mindenki barátságosan fogadott. Noha Michal Hippet személyesen nem ismertük egymást korábban, de látott futballozni a Slovan Bratislavában. Pozsonyban egyébként együtt játszottam Mészáros Karollal és Pinte Patrikkal. Ambíciózus klub a Haladás, nagyszerű játékosokkal, gyönyörű stadionnal, ráadásul rengeteg emlékem van Szombathelyről. Délelőtt például az Illés Akadémián edzettünk, ahol anno utánpótlás-játékosként, még ellenfélként futballoztam. De a régi stadionban is sokszor szerepeltem, az újban ugye egyszer – az a meccs persze nem túl kellemes számomra: a Fradival kikaptunk, engem pedig az utolsó percekben kiállítottak. Ami a céljaimat illeti, szeretnék a csapattal az élmezőny mögött zárni, s jó játékkal, és minél több góllal segíteni a csapatot. Olyan teljesítménnyel szeretnék kirukkolni, amellyel visszakerülhetek a válogatottba.

                                                       Priskin Tamást Michal Hipp vezetőedző is köszöntötte

A vasiak első hazai edzőmeccsüket szombaton 10.30-as kezdéssel a Haladás Sportkomplexumban vívják, az ellenfél az osztrák harmadosztályú SV Lafnitz lesz

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink