Szombathelyi Haladás


Kimaradtak a helyzetek


2018.06.26. 20:30
haladas.hu

Második nyári felkészülési mérkőzésünkön 1-0-ra kikaptunk az osztrák elsőosztály hatodik helyén végzett Admira Wackertől.

Flyeralarm Admira Wacker-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0 (1-0). – Mödling, 150 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kijas.

Haladás: Rózsa – Schimmer, Grumics, Tamás, Németh Milán – Kovalovszki - Medgyes, Petró, Németh Márió, Halmosi – Funsho. II. félidő: Gyurján – Habovda, Kolcák, Bolla, Bosnjak – Jagodics – Medgyes, Jancsó, Petró, Rácz – Funsho. Edző: Michal Hipp.

A Haladásban Király Gábor pihenőt kapott, Michael Rabusic, Mészáros Karol, Pinte Patrik, Kovács Lóránt, Tóth Máté pedig sérülés miatt hiányzott. Az új szerzemény, Priskin Tamás a lelátóról figyelte társait. A 63-szoros válogatott csatár csütörtökön csatlakozik a csapathoz.

A kezdeti kiegyenlített játékot követően a 8. percben Halmosi bal oldali beadását Funsho lőtte a kapu mellé. A 12. percben Starkl ugrott ki a jobb oldalon, majd 12 méterről a bal sarokba lőtt (1-0). Mezőnyjáték folyt, kemény volt a mérkőzés, egyik csapat sem kímélte a másikat. A 33. percben eladták a labdát a vasiak, az osztrákok kapufát lőttek. A szombathelyiek szép támadásokat vezettek, szögleteket lőttek, de komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.

Szünet után a 47. percben egy jobb oldali beadás után Jagodics fejesét védte a kapus, majd az 54. percben ismét Jagodics jeleskedett, de lövésébe belelépett egy védő. A Haladás meddő mezőnyfölényben futballozott, szép támadásokat vezetett, de kihagyta helyzeteit. A vasiak végig nagy akarással futballoztak. Gólszerző: Starkl.

- A felkészülés ezen szakaszában nagyon hasznos edzőmérkőzést vívtunk egy jó csapat ellen - értékelt Michal Hipp. -  Az első 20 perctől eltekintve elégedett vagyok a látottakkal, kiegyenlített mérkőzést vívtunk,  de míg a hazaiak három helyzetükből egyet belőttek, mi több lehetőségünkből egyet sem. Azért is hasznos volt a találkozó, mert lehetőséget adhattam fiatal labdarúgóinknak is. A találkozó megmutatta hibáinkat, de a felkészülés mostani fázisában ez normális, ez a cél. Ami Priskint illeti, Myke Ramos és David Williams távozott, Rabusic pedig még nem egészséges, ezért nagyon nagy szükségünk volt egy gólerős támadóra.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink