Szombathelyi Haladás


Miroszlav Grumics hosszabbított, Habovda a Haladásé


2018.06.23. 15:30
Pum András

Csapatunk több poszton is bevethető futballistája, Miroszlav Grumics egy évvel meghosszabbította szerződését. Balmazújvárosból Jurij Habovdát leigazoltuk.

Újabb szombathelyi futballista hosszabbított szerződést a Haladással. A szerb-magyar Miroszlav Grumics szerződése június 30-án lejár, és a több poszton is bevethető, Michal Hippnél elsősorban védekező középpályásként szereplő futballista egy évvel, 2019. június 30-ig meghosszabbította szerződését. A 33 esztendős labdarúgó eddigi pályafutása során 136 NB I-es bajnokin 27 gólt szerzett, a Haladásban az elmúlt bajnokságban 18 meccsen lépett pályára, kilencszer kezdőként, kilencszer csereként játszott.

                                                   Grumics a következő bajnokságban is zöld-fehérben szerepel

Egy új játékost is szerződtettek a zöld-fehérek, hétfőtől már Szombathelyen készül a Balmazújváros elsősorban jobb oldali védőként, de középpályásként is bevethető labdarúgója, a 29 esztendős, 182 cm magas ukrán Jurij Habovda. A futballista alapembere volt a balmazi  alakulatnak, 29-szer játszott, mindannyiszor kezdőként.

                                   Habovda  (jobbról) tavasszal pályára lépett csapatunk ellen, Szombathelyen

Habovda profi pályafutását az ukrán Karpati Lvivben kezdte, az Európa Liga 2010/11-es kiírásában játszott az izlandi FK Reykjavik elleni két selejtezőn, valamint a csoportkörben az FC Sevilla ellen kétszer. Az ukrán első osztályban a Lviven kívül a Krivbaszban, s a Tavrija Szimferopolban összesen 62 mérkőzésen, míg a fehérorosz FK Hranyit Mikasevicsi-ben és a Dinamó Minszkben 64 találkozón lépett pályára. A Dinamóval 2016-ban az Európa-ligában is szerepelt, csapata mind a hat EL-meccsén játszott, majd egy fél évet az ukrán második ligás FC Rukh Vynnyky együttesénék töltötte - innen igazolt tavaly nyáron Balmazújvárosba. Most pedig Szombathelyre - két évre ìrt alá.

További hírek

Megtekintés
Egy félidőnyi jó futball

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Haladás Viktória hazai pályán 3-2-re kikapott a Szegedtől.
0 0 0 2024.04.17. 21:00
Megtekintés
Hétközi meccs a női NB I.-ben

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Kész-St. Mihály-Szegedet fogadja.
0 0 0 2024.04.16. 13:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink