Szombathelyi Haladás


Második lett az Illés Akadémia U12 a Danone Kupán


2018.06.22. 22:10
haladas.hu

Hajszál híján maradt le a spanyolországi fináléról az Illés Akadémia-Haladás U12-es labdarúgócsapata. A vasiak második helyen zártak a Danone Kupán

A Danone Kupa U12-es országos selejtezőjében négy csoportban összesen 16 együttes indult, az első három helyezett (12 csapat) jutott a fővárosi döntőbe. Az együtteseket két hatos csoportba sorsolták – a Sátori Barnabás, Tóth Zsolt vezette vasiak a Szegedet 4-0-ra, az Orosházát 1-0-ra, a Videotont 2-1-re verték, míg a Győri ETO-val és a ZTE-vel 0-0-ra végeztek – így első helyen zártak csoportjukban. A két csoportelső vívta a döntőt, a másik ágról a Puskás Akadémia került a fináléba. Amelyet aztán a Puskás Akadémia 3-0-ra nyert meg, így a felcsúti csapat jutott a spanyolországi döntőbe.

Felső sor, balról jobbra: Tóth Zsolt (edző), Szalai János (masszőr), Kovács Áron, Horváth Barnabás, Molnár-Végh Marcell, Balikó Ádám, Bolla Bálint, Karvalics Kornél, Stefanich Mirkó, Sátori Barnabás (edző). Alsó sor: Király Krisztián, Somfalvi Bence, Sinka András, Koósz Raul, Laczó Patrik, Bonchis Olivér, Takács-Földes Olivér, Tóth Zoltán Fotó: Horváth Béla

- A csoportot magabiztosan nyertük meg, a gyerekek végig koncentráltan, fegyelmezetten, motiváltan futballoztak – értékelt Tóth Zsolt, a csapat egyik edzője. - Mentális erejük és minden áron való győzni akarásuk a Videoton ellen jött ki a legjobban, ahol ugyan hátrányba kerültek, de egy pillanatra sem adták fel, és két szép góllal végül sikerült fordítani. Jó volt látni, hogy neves ellenfelek ellen is domináltunk. A döntő sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, a Puskás megérdemelten nyert. Szégyenkezésre azonban nincs okunk, hiszen így is történelmet írtunk, az Illés Akadémia ebben a korosztályban még soha nem játszott döntőt és végzett ilyen előkelő helyen a Danone Kupán.

További hírek

Megtekintés
Jegyinfo a szombati bajnokira

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Mol Vidi FC vendége lesz. A találkozóra elővételben is megvásárolhatók a vendégbelépők.
0 0 0 2019.02.21. 10:00
Megtekintés
Biztató eredmény a visszavágóra

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott a Mezőkövesddel.
0 0 0 2019.02.20. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink