Szombathelyi Haladás


Közel félszáz csapat futballozott az Illés Akadémián


2018.06.15. 10:00
haladas.hu

Összesen 48 csapat vett részt a hétvégén Illés Akadémián rendezett nemzetközi utánpótlás labdarúgótornákon.

A Lurkó UFC és az Illés Akadémia szervezésében szombaton és vasárnap két rangos tornát is rendeztek az Illés Akadémián. Óriási érdeklődés és jó hangulat övezte a mérkőzéseket. Szombaton a Lurkó Nyári Kupáért az U9-esek léptek pályára, négy ország – magyar, szlovák, horvát, osztrák – 24 csapatát hatos csoportokba sorsolták, az első négy jutott a 16-os főtáblára, a többiek az alsóházban folytatták. Megyénket a Lurkó képviselte. A Catalin Azoitei vezette vasiak a Sopront 1–0-ra, a szlovák Inter Bratislavát 4–0-ra, a horvát Belupót 2–1-re, az osztrák Hartberget 4–2-re verték, az MTK-val 1–1-re végeztek. A szombathelyiek csoportgyőztesként jutottak a nyolcaddöntőbe, ahol az FTC-vel 2–2-re végeztek, büntetőkkel 3–2-re nyertek. A négy közé jutásért a szlovák Trencin ellen 2–1-re kikaptak, így a folytatásban az 5–8. helyért léptek pályára. A Vasas Kubala Akadémiától 4–0-ra kikaptak, a 7–8. helyért vívott meccsen viszont 2–1-re verték a Pécset – így hetedikként végeztek. A tornát a Videoton nyerte.


Vasárnap a Vulcano Kupa keretén belül négy nemzet – magyar, szlovák, osztrák, horvát – húsz U11-es gárdája szerepelt. Vas megyéből a Lurkó-Illés Akadémia két – zöld és narancs – együttese (mindkettőt a Németh Richárd–Vargovics Zsolt edzőpáros irányította), valamint a Haladás VSE lépett pályára. A Lurkó-Illés Akadémia Zöld az Ajkát 4–0-ra, az MTK-t 1–0-ra verte, az osztrák Oberpullendorffal 0–0-ra végzett, a Győrtől 1–0-ra kikapott. A vasiak a második helyen végeztek, a folytatásban a nyolcaddöntőben a Vasas Kubala Akadémiát 1–0-ra verték, a negyeddöntőben a Sopronnal 0–0-t játszottak, büntetőkkel 3–2-re kikaptak. Majd az 5-8. helyért az Oberpullendorffal 0–0-t játszottak, büntetőkkel 2–1-re kikaptak. Végezetül a hetedik helyért vívott meccsen 1–0-ra verték a Dunaszerdahelyt. A Lurkó-Illés Akadémia Narancs a csoportmeccseken a Sopronnal és a Veszprémmel 0–0-ra végzett, az Újpesttől 1–0-ra, a Dunaszerdahelytől 2–0-ra kikapott, majd a folytatásban az alsóházban a 18. helyen végzett. A Szenczi Imre vezette Haladás a csoportmeccsek során a Nagykanizsát 2–0-ra, az osztrák Jaz Gu Südöt és az FTC-t 1–0-ra verte, a Videotontól 3–0-ra kikapott. Csoportmásodikként a nyolcaddöntőben a Dunaszerdahelytől 1–0-ra kikaptak a vasiak, végül a 9–16. helyért mérkőzhettek és a 15. pozícióban zártak. A viadalt az Ikarus nyerte.

               Az Illés Akadémia-Lurkó Zöld csapatánakjátékosa, Vert Bence (labdával) Fotó: Szalai-Horváth Dóra

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink