Szombathelyi Haladás


Ezt várja a világbajnokságtól Halmosi Péter


2018.06.14. 15:00
Pum András

A Haladás 35-szörös válogatott futballistája, Halmosi Péter szerint Belgium a titkos esélyes a világbajnoki címre.

A Haladás rutinos, sok csatát megélt középpályása, Halmosi Péter úgy látja: a Brazília, Franciaország, Spanyolország kaliberű együttesek közül kerül ki a világbajnokság győztese – de akár titkos favoritként Belgium is befuthat. A zöld-fehérek futballistája szerint ezúttal is lesznek meglepetéscsapatok, ám ők esélytelenek a világbajnoki trófea elhódítására.

– A játékosok klubjaikban csúcsterhelésnek vannak kitéve, egy évben akár hatvan meccsen is pályára lépnek, a fizikai teljesítőképességük határát súrolják – mondta a Haladás csapatkapitánya, Halmosi Péter. – Ők is emberek, nem gépek, úgyhogy kulcskérdés: a szövetségi kapitányok mennyire tudják őket megfelelő regenerációval, edzésmunkával erre a tornára úgymond élesíteni. Azok a csapatok lehetnek sikeresek, amelyeknek játékosaik fejben tisztábbak. Mivel a sztárok fáradtak, a kisebb együtteseknek nagyobb esélyük nyílik a jobb szereplésre. Fontos szempont a csapategység. Mint minden világbajnokságon, az oroszországin is lesznek meglepetéscsapatok. Előre ezt szinte lehetetlen megmondani, én Mohamed Szalah miatt Egyiptomot, a topklubokban futballozó játékosaik miatt Horvátországot, valamint a már a franciaországi Európa-bajnokságon jól szereplő Izlandot tippelném. De a hazai pálya, szurkolóinak támogatása miatt Oroszországtól is kiemelkedő produkciót várok. Vb-t ugyan egyikük sem nyer, de sokáig eljuthatnak. A világbajnoki címet a futballnagyhatalmak – mint például Brazília, Németország, Spanyolország és a többi hasonló kaliberű gárda – bármelyike megnyerheti, de titkos favoritként a hosszú évek óta együtt játszó Belgium is esélyes lehet. Jómagam még Lothar Matthäus, Thomas Hassler, Jürgen Klinsmann, Rudi Völler idejében – persze ha a magyar válogatott nem szerepelt – Németországnak drukkoltam világversenyeken, a német sztárok képeivel volt tele a szobám fala – most már nincs kedvencem. Közvetlenül a meccs előtt döntöm el, ki­nek szurkolok majd. Igyekszem minél több mérkőzést megnézni, de mivel jövő héten a Halival elkezdjük a felkészülést, valószínűleg csak az esti meccseket kapom el. Főként odahaza, családdal, rokonokkal izgulom végig a találko­zót, de hívtak már néhány helyre szakértőnek is. Egy a lényeg: jó, élvezhető futballt lássak.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink