Szombathelyi Haladás


Döntőben az Illés Akadémia-Haladás U12-es csapata


2018.06.06. 14:20
Pum András

Tizenhat együttes közül az Illés Akadémia-Haladás U12-es együttese nyerte a Danone Focikupa mecsekaljai selejtezőjét.

Négy városban 16-16 csapat küzdött a „Danone Focikupa a Gyermekekért” elnevezésű viadal selejtezőjében. A pécsi csoportban kapott helyet az Illés Akadémia-Haladás U12-es együttese, valamint a Király SZE gárdája. A csapatokat négy négyes csoportba sorsolták.

A Sátori Barnabás-Tóth Zsolt vezette akadémisták a Tatabányát 3-0-ra, a Veszprémet 2-0-ra verték, a Pápával gólnélküli döntetlent játszottak. A négy csoportelső jutott az elődöntőbe – így az Illés Akadémia is. A Mosonmagyaróvár várt a vasiakra, akik simán, 3-1-re nyertek. A fináléban a Győri ETO-val csaptak össze a szombathelyiek, kiegyenlített mérkőzésen Somfalvi Bence találatával 1-0-ra győztek, így megnyerték a tornát. A viadal gólkirálya Somfalvi Bence lett. A Hujber Bálint irányította Király SZE a csoportmeccsek után nem jutott az elődöntőbe, a a 13. helyen végzett. 

– Mivel a bajnokságban 8+1 fős létszámú csapattal játszunk, a 7+1-es együttesek, valamint a szűkített játéktér az első mérkőzésen még gondot okozott, ám a gyerekek gyorsan alkalmazkodtak a körülményekhez. A meccseken rendre mi birtokoltuk többet a labdát, megérdemelten nyertük meg a tornát – értékelt Sátori Barnabás, az Illés Akadémia edzője. 

A négy csoport 1–3. helyezettjei jutottak a június 17-i, budapesti fináléba. A győztes a spanyolországi döntőben képviseli hazánkat.

Álló sor, balról: Tóth Zsolt (edző), Koósz Raul, Horváth Márk, Varga Ákos, Somfalvi Bence, Stefanich Mirkó, Karvalics Kornél, Molnár-Végh Marcell, Sátori Barnabás (edző). Alsó sor: Horváth Arnold, Bolla Bálint, Laczó Patrik, Takács-Földes Olivér, Király Krisztián, Tóth Zoltán

További hírek

Megtekintés
A Diósgyőrt fogadják a lányok

A női labdarúgó NB I. 5. fordulójában vasárnap 15 órakor a Király Sportlétesítményben a Haladás-Viktória FC a Diósgyőri VTK-t látja vendégül.
0 0 0 2019.09.20. 14:30
Megtekintés
Összefoglaló a békéscsabai meccsünkről

Három és fél perces anyag a szerdai, 2-2-re végződött bajnokiról.
1 0 0 2019.09.19. 23:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink