Szombathelyi Haladás


A bajnoki cím küszöbén az Illés Akadémia U19-es csapata


2018.05.22. 23:00
Pum András

Az I. osztályú utánpótlás-labdarúgóbajnokságok legutóbbi fordulóiban a bajnoki címre törő Illés Akadémia-Haladás U19-es csapata Győrött nyert, és két fordulóval a zárás előtt átvette a vezetést a tabellán.

U14

Diósgyőri VTK-Illés Akadémia-Haladás 4-2 (1-0). – Miskolc, vezette: Nagy L.
Illés Akadémia-Haladás: SIMON – Bogdányi (Horváth Á.), Knizs (Várnai), SZABÓ B., TAMA, Kovács P., Bátori-Tóth, HORVÁTH K., Pataki, IVÁN, Szvoboda (Bolla). Edző: Németh Richárd.
Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a komoly fizikai fölényben lévő hazaiak egy szöglet utáni fejes góllal vezetést szereztek. Majd egy egyéni hibából újabb gólt kaptak a vasiak. Szünet után viszont a szombathelyiek akarata érvényesült, akik kiegyenlítettek, sőt, ezután két százszázalékos ziccert is elhibáztak. Egyéni hibából viszont gólt kaptak, de ezután is mentek előre. A hajrában a hazaiak egy kontrájukat góllal zárták le, beállítva ezzel a 4-2-es végeredményt. A vereség ellenére minden dicséretet megérdemelnek a szombathelyiek. Gólszerzők: Iván, Tama.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 75, 2. Videoton 74, 3. Diósgyőri VTK 63, … 6. Illés Akadémia-Haladás 44 pont.
29. forduló, péntek, 14.00: Illés Akadémia-Haladás-Újpesti TE.

U15
Diósgyőri VTK-Illés Akadémia-Haladás 2-2 (0-2). – Miskolc, vezette: Sveda.
Illés Akadémia-Haladás: Senkó – Bényei (Markó), Reseterits, Fekete, Baranyai (Heiter), Horváth R., Kovács Z., Sipos (Doncsecz), Bunevácz, Rosner, Dezamits. Edző: Sipos Norbert.
Nagyon jól kezdték a mérkőzést a szombathelyiek, már az első tíz percben több góllal vezethettek volna. Ám csakúgy mint a korábbi meccseken, ezek kimaradtak. Később aztán két helyzetüket is gólra váltották a vendégek, és hatvan percen keresztül uralták a játékot. Aztán Sipos Norbert edző majd minden játékosának lehetőséget adott, amit nem bírt el csapata a jó erőkből álló DVTK ellen. A hazai gárda előbb szépített, majd a lefújás előtt tíz másodperccel kiegyenlített. Gólszerzők: Sipos, Dezamits.
A bajnokság állása: 1. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 74, 2. Debrecen 61, 3. Diósgyőr 59, … 9. Illés Akadémia-Haladás 41 pont.
29. forduló, péntek, 14.00: Illés Akadémia-Haladás-Újpesti TE.

U16
Az U16-os együttes nem lépett pályára az elmúlt hétvégén.
A bajnokság állása: 1. Honvéd 67, 2. Puskás Akadémia 57, 3. Győri ETO 42, … 8. Illés Akadémia-Haladás14 pont.
27. forduló, szombat, 11.00: Illés Akadémia-Haladás-FTC.

U17
Az U17-es együttes nem lépett pályára az elmúlt hétvégén.
A bajnokság állása: 1. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 67, 2. Puskás Akadémia 57, 3. Győri ETO 42, … 8. Illés Akadémia-Haladás 14 pont.
27. forduló, szombat, 11.00: Illés Akadémia-Haladás-FTC.

U19
Győri ETO FC-Illés Akadémia-Haladás 1-3 (0-2). – Győr, vezette: Wittner.
Illés Akadémia-Haladás: Schener – Szár, Funsho, Szilágyi, Szántó, Nyári (Vargovics), Kiss Be., Füleki, Kiss Ba., BOLLA, Kiss T. (Dombi). Edző: Németh Szabolcs.
A győri csapat kellemetlen ellenfélnek bizonyult, igyekezett tördelni a játékot. Egy pontrúgás után Bolla Gergő góljával megszerezték a vezetést a vendégek, majd tíz perc elteltével Kiss Tamás révén már kettővel mentek. Támadásban maradtak a vendégek, és újabb gólokat szerezhettek volna. Szünet után is a szombathelyiek támadtak, és ismét Bolla, újra egy szöglet után talált a hálóba. Egy figyelmetlenséget kihasználva a győriek szépítettek, ezután tíz percig ők domináltak. Ám összességében a vendégek biztosan nyerték a találkozót. Amennyiben a következő fordulóban Németh Szabolcs tanítványai nyernek Székesfehérváron, míg a rivális Honvéd pontokat veszít, bajnok az Illés Akadémia. Gólszerzők: Bolla (2), Kiss T.
A bajnokság állása: 1. Illés Akadémia-Haladás 54, 2. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 51, 3. MTK 44 pont.
26. forduló, szombat, 11.00: Videoton-Illés Akadémia-Haladás.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink