Szombathelyi Haladás


A Puskás Akadémia érkezik


2018.05.04. 15:20
Pum András

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Puskás Akadémiát fogadja.

Egy hete a Ferencváros vendégeként vállalható, 2-1-es vereséget szenvedett a Haladás, a Pintér Attila irányította Puskás Akadémia ellen viszont létfontosságú a győzelem. A szombati bajnokival együtt már csak öt forduló van hátra a bajnokságból – a kiesés réme pedig hat csapatot (Mezőkövesd, Balmazújváros, Vasas, Diósgyőr, Haladás, Puskás Akadémia) fenyeget. A nyolcadik szombathelyiek 31, a hetedik felcsútiak 36 pontot gyűjtöttek eddig. Ősszel a Puskás Akadémia 5-1-re nyert Sopronban – a találkozót követően távozott Mészöly Géza a Haladás kispadjáról. A következő, felcsúti találkozón Michal Hipp irányításával 3-1-re nyertek a zöld-fehérek.

A Puskás Akadémia keretében, Hegedűs János és Radó András személyében két exszombathelyi labdarúgó is található. 

– Tisztában vagyunk vele, milyen fontos mérkőzés előtt állunk – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – A Puskás Akadémia rosszul kezdte a tavaszi szezont, de kollégám megtalálta az optimális összeállítást és azóta remekül szerepel a felcsúti csapat. Egy kimondottan jó széria után jönnek Szombathelyre, ezért nehéz találkozóra számítok. De szeretnénk megállítani menetelésüket, tudom, hogy képesek vagyunk rá. Noha a keretünk szűkebb, mint a vendégeké, a meccsen 11 játékos a 11 ellen lép pályára – bármi előfordulhat. Szurkolóink támogatásával nyerni akarunk. Gyurján Márton, Michal Rabusic, Tóth Máté, Myke Ramos sérült, Jancsó András viszont már elkezdte az edzéseket. Király Gábor is velünk készült, de kérdéses a játéka.

Összeállítás: Király (Rózsa) – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Jagodics – Németh Márió, Rácz, Kovács, Halmosi – Williams.

– Újra itthon játszunk, de annál jobban kell futballoznunk, mint ahogy két hete tettük a Balmazújváros ellen – mondta David Williams, a vasiak ausztrál támadója. – Nincs mese, a támadás lehet az egyetlen célravezető taktika a Puskás Akadémia ellen, az utolsó percig küzdenünk, koncentrálnunk kell. Ha mindez jó játékkal is párosul, megnyerjük a meccset. Örülök, hogy – ha sérülések miatt is – újra lehetőséget kaptam, mindent megteszek, hogy gólokkal segítsem a csapatot. Biztos vagyok, hogy bent marad a csapat az első osztályban, együtt vagyunk, egységesek vagyunk – sikerülni fog. 

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink