Szombathelyi Haladás


Zöld-fehér csata


2018.04.27. 15:20
Pum András

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában szombaton 19.30-kor (Tv: M4 Sport) a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Ferencvárosi TC vendége lesz.

Túlzás lenne azt állítani, hogy győzni jár a Haladás a Groupama Arénába: az FTC új otthonában lejátszott öt Ferencváros-Haladás meccs közül négyszer a hazaiak nyertek, egyszer (2014-ben) végeztek döntetlenre a felek. Az eddigi listavezető FTC egy hete odahaza pontokat veszített a Paks (2-2) ellen, így lecsúszott a második helyre, hátránya két pont az éllovas Videoton ellen. Thomas Doll együttese 14 hazai meccséből 11-et megnyert, háromszor döntetlen játszott. A zöld-fehérektől sérülés miatt hiányzik a korábbi Haladás-futballista, Leandro.

Ami a vasi zöld-fehéreket illeti, már négy forduló óta veretlen a nyolcadik helyen álló, a kiesés ellen küzdő Hipp-csapat. A 31 pontos szombathelyiek azonban továbbra sem érezhetik magukat biztonságban, három pont a fórjuk a már kiesőhelyen álló Balmazújváros és Diósgyőr előtt.

– Hiába vagyunk négy meccs óta veretlenek, a Debrecen és – különösen – a Balmazújváros elleni hazai döntetlen bosszant – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – A szombati mérkőzés toronymagas esélyese a Ferencváros, a Fradi számára valamennyi meccsen csak a győzelem elfogadható. Nem hiszem, hogy a hazaiak legutóbbi pontvesztésük miatt ezúttal kettőzött erővel hajtanának ellenünk: szerintem, ha nyertek volna, ugyanúgy beleadnának apait-anyait. Hazai pályán az FTC erőszakos, agresszív támadófutballt játszik, nem lesz könnyű dolgunk. De nem „kivégzésre” megyünk, hanem, hogy egy jó hangulatú és számunkra eredményes meccset játsszunk. Ehhez az kell, hogy megismételjük az őszi teljesítményünket, amikor 2-1-re legyőztük a Fradit. Myke Ramos, Mészáros Karol, Tóth Máté, Jancsó András, Michal Rabusic, Gyurján Márton sérült, és kérdéses a derekával bajlódó Király Gábor játéka. Összeállítás: Király (Rózsa) – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Jagodics – Medgyes, Rácz, Kovács, Halmosi – Williams. 

A szombathelyiek a péntek délutáni edzés után útra keltek, az éjszakát a vecsési Airport Hotelben töltik.

A mérkőzést Szőts Gergely vezeti, segítői Ring György, Berettyán Péter, az alapvonali játékvezetők Karakó Ferenc, Takács János. A negyedik játékvezető: Becséri Gergely

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink