Szombathelyi Haladás


Minden héten háború


2018.04.20. 16:40
Pum András

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Balmazújvárost fogadja.

Hatpontos mérkőzés, kiesési rangadó: ahogy tetszik. Egy biztos: óriási a tétje a szombat délutáni összecsapásnak, de gyakorlatilag valamennyi NB I-es csapatra igaz a híres amerikai sportfilm címe: Minden héten háború.

A hetedik Haladás 30, a tizedik Balmazújváros 27 pontot gyűjtött eddig. Esetleges hazai sikerrel a zöld-fehérek kicsit megugranának a kiesőzónától, vereség esetén viszont még inkább összesűrűsödik a mezőny. Michal Hipp együttese a válogatott meccsek utáni három fordulóban hét pontot (Debrecen 1-1, DVTK 2-1, Paks 2-1) gyűjtött, ennyit egyik csapat sem szerzett a mezőnyben. Utolsó két – idegenbeli – meccsüket megnyerték a zöld-fehérek. A Balmazújváros az utóbbi három körben egy-egy győzelmet, döntetlent és vereséget gyűjtött be. Egy hete a hajrában szerzett két Rudolf-tizenegyessel 2-1-re verte a DVTK-t. A hajdú-bihariak szerdán Magyar Kupa-meccset játszottak, Újpesten 2-1-re kikaptak – de a visszavágón jó esélyük maradt a fináléra. A csapatok a bajnokságban kétszer már megmérkőztek egymással, Sopronban Mészöly Géza irányításával 3-1-re nyertek a szombathelyiek, Michal Hipp bemutatkozó meccsén viszont idegenben 2-1-re kikapott a Haladás. 

– Örülünk az elmúlt két találkozó remek eredményének, de azt is látni kell, hogy egyelőre semmit sem értünk el, hiszen még nem távolodtunk el a kiesőzónától – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – A folytatásban is az eddig látott alázatos, fegyelmezett futballt várom el a fiúktól. A heti megbeszélés során felevelenítettük az őszi, balmazújvárosi találkozónkat, kielemeztük ellenfelünk játékát. De nagy igazság: minden meccs más és más. Csapatomban van minőség, és meg vagyok győződve arról, hogy ezt a meccset meg tudjuk nyerni. Vannak gondjaink, eltiltottunk, sérültek – de ezzel nem vagyunk egyedül, más csapat is gondokkal küszködik. De remélem, akik megkapják a lehetőséget, élnek vele. Rabusic, Ramos, Tóth Máté, Jancsó sérült, Wils öt sárga lapja miatt nem játszhat.

Összeállítás: Király – Schimmer, Kolcák, Németh Milán, Bosnjak – Jagodics – Mészáros, Rácz, Kovács, Halmosi – Williams.

– Tisztában vagyunk vele, hogy nagy a tét, de egy profi futballistát ez nem stresszel, sokkal inkább feltüzel, motivál – mondta Jagodics Márk, a szombathelyiek 26 éves, a két gárda őszi meccsén Sopronban gólt szerző védekező középpályása. – Nagyon egységes csapat a Balmazújváros, remekül megszervezett védekezéssel, elöl pedig Arabuli, Vajda, Rudolf személyében gólerős csatárokkal. Ugyanakkor meglehetősen kétarcú gárda, és szeretnénk kihaszálni a gyenge pontjait. Az utóbbi három meccsünk jól sikerült, és ha ezt is behúznánk, kicsit nyugodtabban várhatnánk a következő találkozókat. Persze tudjuk, hogy éles a helyzet, tehát még messze nem dőlhetünk hátra. Jó a hangulat a csapat házatáján, a sikeres szereplés feldobta a csapatot és hazai pályán – már csak a remélhetőleg nagy számban kilátogató szurkolóink miatt – mindenképpen nyerni akarunk. 

                                                 Jagodics Márk remek formában futballozik

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink