Szombathelyi Haladás


A Nehru Kupa hőseit ünnepeljük


2018.04.18. 11:50
haladas.hu

A Haladás 1983-ban nyerte meg Indiában a Nehru Kupa nemzetközi tornát – az egykori főszereplők szombaton emlékeznek meg a kereken 35 év történt diadalról.

A Haladás olimpiai válogatott néven utazott ki Indiába. A mezőnyt Olaszország, Románia és Kína olimpiai válogatottja, valamint Kamerun, Irán és a házigazda India nemzeti csapat tette teljessé. A Haladás a Kína elleni vereséggel (0-2) kezdte a tornát, majd legyőzte az olaszokat (3-1) és Indiát (2-1) is. Csoportmásodikként jutott tovább az elődöntőbe, ahol Romániát verte magabiztosan (3-1). A fináléban pedig visszavágott Kínának (2-1). A Haladás küldöttségét 25 fő alkotta – 18 játékos, hat vezető, és egy békéscsabai játékvezető (Győri László).

Az ünnepi program szombaton egy közös ebéddel kezdődik, a Kispityer Halászcsárdában gyűlnek össze az egykori játékosok 14-en, és edzőjük, Török Péter. Majd 14 órától a városi könyvtárban lesz egy kötetlen beszélgetés, ahová a szervezők várják a régi, de természetesen az ifjú Haladás-drukkereket is. Majd 15.30-kor a csapat átvonul a Haladás Sportkomplexumba, megtekinteni az új létesítményt.

A 17 órakor kezdődő Haladás–Balmazújváros NB I-es bajnoki előtt a zöld-fehér klub vezetősége a gyepen, a szurkolók előtt is köszönti a Nehru Kupa győzteseit.

– Szép sikert értünk el 1983-ban Indiában, azóta is az a kupagyőzelem a Haladás  legmagasabban jegyzett nemzetközi eredménye, és a magyar futballt is méltóképpen képviseltük – fogalmazott Hegedüs Péter, a Haladás egykori legendás kapusa, akit egyébként megválasztottak a Nehru Kupa legjobb játékosának. – Mégis akkor valahogyan, valamiért mindenki elsiklott a diadal felett, és lassan kezdett feledésbe merülni a történet. Éppen ezért örülök, hogy Szombathelyen méltóképpen emlékeznek a 35 éve történt győzelemre. Várjuk a szurkolókat a könyvtárba, érdekes történeteket mesélünk majd.

Az Indiába utazott szombathelyi delegációból nyolcan már nem lehetnek együtt társaikkal, meghaltak. Természetesen az ünneplők dr. Rákli Kálmán, Sarlós László, dr. Birosz Béla, Tebeli György, Eller Arnold, Papp István, Hegyi Imre és Kulcsár Ferenc emlékét is felidézik majd szombaton.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink