Szombathelyi Haladás


Erődemonstrációt tartottak a Haladás-lányok


2018.04.03. 15:00
Pum András

A női labdarúgó NB I. alsóházi rájátszásának első fordulójában a Haladás-Viktória már az első félidőben kiütötte az Astrát.

Haladás-Viktória FC–Astra 4IG-HFC 9-0 (5-0). – Király Sportlétesítmény, 50 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 1. forduló, vezette: Gáspár.
Haladás-Viktória: Bíró – Kiss Zs., Balogh, Fördős, Kopcsándi (Kovács V., 81.) – TÓTH A. (Király, 71.), Csidei – MANHART – Szakonyi, SIKLÉR, ÖREG. Edző: Simon Attila.
Astra: Farkas – Ferencz, Rozmis, Hatala, Szabó B., – Németh A., Sümegi, Véninger, Gimes (Urbán, 46.) – Gelb, Halászi. Edző: Dombó János.

Az esőzéstől felázott, sáros mély talaj fogadta a csapatokat. Nagy lendülettel kezdett a szombathelyi csapat, hamar beindult a gólgyártás. A hetedik percben Manhart 20 méterről a bal sarokba lőtt (1-0). Négy perc múlva Szakonyi robogott el a jobb szélen, középre lőtt labdájára az osztrák légiós érkezett, és hat méterről ismét a bal sarokba helyezett (2-0). Nem volt megállás: a 15. percben Tóth Alexandra 20 méteres lövése is a bal sarokban kötött ki (3-0). A szombathelyi csapat nem lassított, a fővárosiak csupán kapusuknak, Farkasnak köszönhették, hogy nem kaptak még többet. A 28. percben Manhart sarokkal tett maga elé egy labdát, majd mielőtt leesett volna, 17 méterről a kapu közepébe bombázott (4-0). A szünet előtt Öreg jobb oldali, pontos centerezését Csidei 12 méterről lőtte a kapuba (5-0).

                                     Heike Manhart négy gólt szerzett. Fotó: Vas Népe/Unger Tamás

Szünet után is folytatódott a macska-egér harc, Siklér csapott le egy rossz hazaadásra (6-0), majd Manhart szabadrúgását védte be Farkas (7-0). Aztán Siklér egyéni akcióját fejezte be góllal (8-0), az i-re a pontot a 87. percben Szakonyi tette fel, aki a kipattanó labdát emelte a hálóba (9-0). A vasi együttes rengeteg párharcot megnyert a középpályán, s ebből sok támadást vezetett. Ilyen arányban is megérdemelten győzött. Gól: Manhart 4 (7., 11., 28., 51.), Siklér 2 (46., 52.), Tóth A. (15.), Csidei (41.), Szakonyi (87.)

Simon Attila: – Az alapszakaszban két alkalommal már játszottunk az Astrával, akkor szoros meccseket vívtunk – ám azt is tudtuk, minden meccs más és más. Végig motiváltan futballoztak a lányok, jó volt a helyzetkihasználásunk, ám még így is hagytunk ki ziccereket.

Az Újpest–Kóka mérkőzést április 18-án rendezik.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink