Szombathelyi Haladás


Szombaton: Haladás-Debrecen


2018.03.30. 15:50
Pum András

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában szombaton 19.30-kor (TV: M4 Sport) a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Debreceni VSC-t fogadja.

Sem a szombathelyi, sem a debreceni csapat nem szerepel fényesen tavasszal.  A Haladás egy hazai bajnokiját  (Vasas 3-0) megnyerte, viszont mindhárom idegenbeli találkozóját – Újpest 0-1, Mezőkövesd 1-2, Budapest Honvéd 1-2 – elveszítette. A Debrecen mindhárom tavaszi hazai találkozóján kikapott (Balmazújváros 0-2, Újpest 1-2, Mezőkövesd 2-3), a Puskás Akadémia ellen idegenben gólnélküli döntetlenre végzett. A vasiak mellett szól, hogy az új Haladás-stadionban a Debrecennél erősebb gárdák (FTC, Videoton) is elvéreztek, legutóbb pedig az angyalföldieket küldték haza három góllal a zöld-fehérek. A Debrecen vezetőedzője, Herczeg András sérülés miatt biztosan nélkülözi bal oldali védőjét, Ferenczi Jánost. A játékmester Tőzsér Dániel kikapcsolása viszont kulcskérdés lehet a szombathelyiek számára.  A hazaiak 23 ponttal a 11., a hajdúságiak 32 egységgel a negyedik helyen állnak.

                          Legutóbb a Rohonci úton három Hali-gólnak is örülhettünk Fotó: Németh Szabolcs

- Csakúgy mint mi, a debreceniek is tisztában vannak a mérkőzés fontosságával – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Nekik is, nekünk is megvannak a problémáik, de minden meccs más és más, két hete erre a mérkőzésre készülünk. A korosztályos válogatottjaink – Jancsó András, Rácz Barnabás, Kiss Tamás – csak az utóbbi napokban csatlakoztak hozzánk. Noha idegenben gyengébben szerepelünk, mint Szombathelyen, játékban nem látok nagy különbséget. Ám míg idehaza jó százalékban használjuk ki helyzeteinket, idegenben több ziccert is elhibázunk. Ott kell folytatnunk, ahol a legutóbbi, Vasas elleni hazai 3-0-s győzelemnél abbahagytuk. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de csodálatos szurkolótáborunk segítségével meg tudjuk nyerni a találkozót. Myke Ramos és Tóth Máté combsérülés, Halmosi Péter eltiltás miatt hiányzik.

Várható összeállítás: Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Jagodics – Pinte, Rácz, Németh Márió, Mészáros – Rabusic.

                                                    Ősszel 1-0-ra nyertünk a DVSC ellen

További hírek

Megtekintés
Egy félidőnyi jó futball

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Haladás Viktória hazai pályán 3-2-re kikapott a Szegedtől.
0 0 0 2024.04.17. 21:00
Megtekintés
Hétközi meccs a női NB I.-ben

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Kész-St. Mihály-Szegedet fogadja.
0 0 0 2024.04.16. 13:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink