Szombathelyi Haladás


A hazai győzelmek tartják bennük a lelket


2018.03.20. 12:00
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás védekező középpályása, Jagodics Márk szép gólt fejelt a Bozsik-stadionban.

Hiába dolgozott ki több helyzetet is Kispesten a Haladás, mégis pont nélkül maradt. Az első félidőben Michael Rabusic és Rácz Barnabás, szünet után szintén Rabusic szerezhetett volna gólt, s akkor még nem említettük Németh Márió zúgó kapufáját. Jagodics Márk viszont nem hibázott, a remek formában futballozó védekező középpályás szerezte csapatunk egyenlítő találatát. Lehet, hogy nem véletlen: Jagodics a közelmúltban szerződést hosszabbított klubunkkal, márpedig egy biztos jövőkép a pályán nyújtott teljesítményben is visszatükröződhet.

- Az első félidőben állandóan „úton voltunk”, nem találtuk a Honvéd játékának ellenszerét – mondta a kispesti bajnokiról Jagodics Márk. – Aztán a hajrában sikerült kiszabadulnunk a szorításból, kontrából két helyzetet is kidolgoztunk.  Aztán lélektanilag rosszkor, a félidő lefújása előtt gólt kaptunk. A szünetben Hipp-mester igyekezett felrázni a csapatot, felhívta a figyelmünket, hogy élesebben, keményebben tegyük oda magunkat a párharcokban. Ezt megfogadtuk, a második félidőben már jóval több párharcot megnyertünk. Emellett sokkal bátrabban is futballoztunk, a félidő nagy részében a kispestiek fölé nőttünk. Sikerült is kiegyenlítenünk. A gólom? Németh Márió remekül rúgta középre a labdát, és noha belefejeltem, továbbra is úgy érzem, hogy a mögöttem álló Baráth Botond fejéről csúszott a hálóba a labda. Persze nem bánom, hogy nekem adták a gólt... Visszatérve a második félidőre: megvoltak a lehetőségeink az újabb találatra, de ilyen időszakot élünk, mostanság szerencsénk sincs. Mezőkövesden és Kispesten is a hajrában kaptunk ki.

               Gólöröm Hali-módra: a kupac közepén valahol ott van Jagodics Márk Fotó: Németh Szabolcs

- A Haladás-stadion bevehetetlen erőd, idegenben viszont nem megy. Rájöttetek, mi a gond, ha elhagyjátok a Szombathely táblát?

- Idehaza mögöttünk állnak lelkes szurkolóink, ilyen atmoszférában könnyebb játszani, a Rohonci úton felszabadultan futballozunk – folytatta Jagodics Márk. – Idegenben sincs nagy gond a játékunkkal, viszont a mentalitásunkon javítanunk kell. Hogy mire gondolok? Röviden: jóval bátrabban, nagyobb önbizalommal kell futballoznunk. Egyébként nincs rossz hangulat az öltözőben, a hazai győzelmek tartják bennünk a lelket – van tartásunk, senki ne gondolja, hogy összezuhantunk. A recept adott: a hazai meccseinket a folytatásban is be kell húznunk, idegenben pedig össze kell szednünk magunkat, muszáj elkezdenünk a pont, pontok gyűjtését. Hiszem, hogy így lesz és akkor nem lesz gond.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink