Szombathelyi Haladás


Szünet után hengereltek a Haladás-lányok


2018.03.19. 12:00
Pum András

A női labdarúgó NB I. alapszakaszbeli utolsó, 14. fordulójában a Haladás-Viktória FC három góllal legyőzte a Kókát.

Haladás-Viktória FC– Kóka FNLA 3-0 (0-0). – Illés Akadémia, műfű, 50 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Juhász.
Haladás: Bíró – KISS ZS. (Csidei, 61.), BALOGH, Fördős, Kopcsándi (Kun, 46.) – Tóth, Fábián, MANHART – Szakonyi, SIKLÉR, Öreg (Király, 83.). Edző: Simon Attila.
Kóka: Barti – Rőhberg, Nagy V., Zágonyi (Patkós, 72.), Vidovenyecz – Róth (Török, 68.), Horti, Buzás, Ott – Papp, Fogl (Haraszti, 86.). Edző: Berla Attila.

Az első félidő kiegyenlített, jó iramú játékot hozott, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, komoly helyzetet azonban egyik csapat sem tudott kialakítani.

Szünet után felpörögtek az események. A félidő derekán a kókaiak a tizenhatosuknál elpasszoltak egy labdát, Manhart lecsapott rá és az üres kapuba helyezett (1-0). Ezt követően megváltozott a játék képe, a szombathelyiek átvették az irányítást, sorra dolgozták ki helyzeteiket. A 82. percben Szakonyi jobb oldali beadását a középen érkező Manhart 14 méterről a bal sarokba vágta (2-0). Négy perc múlva ismét Szakonyi ment el a jobb szélen, centerezését Siklér átvette, lefordult a védőjéről, majd egy csel után 13 méterről átemelte a labdát a kapus felett – szépségdíjas találat volt (3-0). Biztos előnye birtokában sem állt le a Viktória, Manhart 15 méterről a felső kapufát találta telibe. 
A hazai együttes második félidei teljesítménye alapján megérdemelten nyert. Gólszerzők: Manhart 2 (65., 82.), Siklér (86.). 
Simon Attila: - Az első félidőben még érződött a diósgyőri vereség hatása. A szünetben megpróbáltunk rendet tenni a fejekben. Ez sikerült, végül akár hat-hét góllal is nyerhettünk volna.

További eredmények: Győri ETO–Diósgyőri VTK 0-5, FTC–Astra 3-0. Az Újpest–MTK mérkőzést szerda 19.30-ra halasztották.

A bajnoki tabella első négy helyezettje – Ferencvárosi TC, MTK, Diósgyőri VTK, Győri ETO – a felsőházban, az utolsó négy – Haladás-Viktória, Astra, Kóka, Újpest – pedig az alsóházban szerepel a folytatásban. A csapatok körmérkőzéses rendszerben játszanak, valamennyi együttes tehát hat meccset vív. Ami az alsóházat illeti, ezt követően az 5-6., és a 7-8. vív két nyert meccsig tartó, oda-visszavágós párbajt a végső helyezésekért.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink