Szombathelyi Haladás


Kiss Tamás az U19-es, Jancsó András, Rácz Barnabás az U21-es válogatottban


2018.03.14. 14:00
haladas.hu

Három Haladás-futballista is meghívót kapott a különböző korosztályos válogatottakba.

A Németh Antal szövetségi edző vezette U19-es labdarúgó-válogatott ősszel Hollandiában csoportmásodikként harcolta ki a szereplést az Európa-bajnoki elitkörre. Az elitkörben a magyarok Angliával, Macedóniával, Lettországgal kerültek egy csoportba. A körmérkőzéses rendszerű csoportmeccseket március 21-27-ig, Macedóniában rendezik, az első helyezett kvalifikálja magát a finnországi Európa-bajnokságra. A magyar együttes hétfő óta Telkiben gyakorol, majd a hétvégét követően jövő hétfőn repül el Szkopjéba, az első meccset szerdán 14 órakor Anglia ellen vívja. A keret tagja a Szombathelyi Swietelsky-Haladás támadója, Kiss Tamás.

A Michal Boris irányította U21-es válogatott is készül, a német tréner csapata eddig négy EB-selejtezőn van túl. Idehaza Máltát 2-1-re verte, Svédországgal 2-2-es döntetlent játszott, Cipruson 2-0-ra nyert, Törökországban 0-0-ra végzett. Március 22-én, csütörtökön 20 órakor Ciprust fogadja a csoport második helyén álló magyar csapat, majd négy nappal később, hétfőn, szintén 20 órakor, Belgiumban lép pályára. Az első helyezett automatikusan kijut az Európa-bajnokságra, a második pótselejtezőt vív. A keret tagja a Haladás két játékosa, Jancsó András és Rácz Barnabás.

                 Jancsó András (jobbról) Ciprus és Belgium ellen készülhet Fotó: Németh Szabolcs

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink