Szombathelyi Haladás


A Vasas a vendég


2018.03.02. 16:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Vasas SC-t fogadja. A pályafűtésnek hála, szinte teljesen elolvadt a hó a gyepről.

Közvetlen riválisát látja vendégül a szombathelyi csapat. A 20 pontos Haladás a 10., míg az egy egységgel többet gyűjtött Vasas a 9. helyen áll. A vasiak a tavaszi nyitófordulóban 1-0-ra kikaptak Újpesten, az angyalföldiek pedig 2-1-re Felcsúton, a Videoton ideiglenes otthonában. A két csapat ősszel már találkozott egymással, akkor a Michael Oenning irányította piros-kékek a volt szombathelyi Gaál Bálint góljával 1-0-ra nyertek. Ugyanakkor az új Haladás-stadionban még veretlenek Halmosiék – Osijek (3-1), FTC (2-1), Videoton (1-0). 

– Noha az utolsó két hazai bajnokinkat megnyertük, ám az még 2017-ben volt, most pedig már 2018-at írunk – szögezte le Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Ettől függetlenül szeretnénk folytatni hibátlan hazai sorozatunkat, nem csak azért, mert fontos pontok várnak elosztásra, hanem mert egy hete kikaptunk Újpesten. Javítani akarunk tehát. A Vasas meglehetősen régen, utoljára nyolc fordulóval, éppen ellenünk nyert. De ez nem jelent semmit, mert egy kimondottan jó játékosokból álló együttessel találkozunk, amely legutóbb szoros meccset vívott a listavezető Videotonnal. Valamennyi ellenfelünket tiszteljük, de senkitől sem félünk.  Nyerni akarunk. Németh Milán eltiltott, Tóth Máté, Grumics Miroszlav sérült, Petró Balázs beteg, s több labdarúgóm játéka is kérdéses.

Michal Hipp (jobbról) és segítője, Pinte Attila örömmel látta, hogy a pályafűtésnek köszönhetően csak minimális mennyiségű hó maradt a gyepen

Várható összeállítás: Király – Schimmer, Wils, Jagodics, Bosnjak – Kovács – Mészáros, Rácz, Németh M., Halmosi – Ramos. 

– Az Újpest ellen egy hete kikaptunk, már meccs közben éreztem, hogy egygólos találkozó lesz: sajnos azt az egyet nem mi szereztük – mondta Bosnjak Predrag, a zöld-fehérek egyszeres válogatott védője. – A szombati meccs is hasonlóan nehéznek ígérkezik. Minőségi játékosokból áll a Vasas, nem téveszt meg bennünk jelenlegi helyezése. Valódi, amolyan „hatpontos” találkozó vár ránk, ha nyerünk, megelőzzük az angyalföldieket. Úgy készülünk, mintha mondjuk a bajnoki aranyéremért lépnénk pályára. Remek érzés nap mint nap újra a Haladás-stadionban készülni és még jobb meccs után szurkolóinkkal együtt a győzelmet ünnepelni. 

Ami a stadion gyepét illeti, a pályafűtésnek köszönhetően a hó szinte teljesen elolvadt, tehát – péntek délutáni állás szerint – nincs akadálya a mérkőzés megrendezésének. A zöld-fehérek a péntek délutáni edzés után meccs előtti összetartásra Bükfürdőre utaznak, onnan érkeznek a találkozóra.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink