Szombathelyi Haladás


Hajrá, lányok!


2018.02.24. 14:04
Pum András

A női labdarúgó NB I. 12., tavaszi első fordulójában vasárnap 12 órakor a Haladás-Viktória FC az Illés Akadémia műfüves pályáján az Astra-4IG-HFC csapatát fogadja.

A bajnokságban reális esélye van a felsőházba kerülésre, míg a Magyar Kupában a döntőre a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapatának. Simon Attila tanítványai előbbiben az Astrával és a Diósgyőrrel vívnak nagy csatát a negyedik, felsőházi play-offot jelentő pozícióért, míg a kupában március 24-én szintén a Diósgyőr ellen, idegenben vívhatják ki a fináléba kerülést. A vasiak keretében a télen nem történt változás.

- Optimálisnak csupán azért nem nevezném felkészülésünket, mert az utolsó tíz napban a nagy havazás miatt maradtak el edzések – mondta Simon Attila, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – Vagy pedig rövidebb tréningeket tartottam, esetleg tornateremben készültünk. Tehát ha nem is százszázalékosan, de elvégeztük az eltervezett munkát. Szerencsére a sérülések elkerültek bennünk, csupán a régi sérültek – Harsányi Andrea, Kiss Zsófia – nem hadrafoghatóak. Noha mindketten velünk edzenek, egyikük sem bevethető. Harsányira térdműtét vár, Kiss Zsófiának pedig kitiszítítják a térdét. Habár munkahelyi és tanulmányi elfoglaltságok miatt olykor akadtak hiányzók a tréningekről, az edzéslátogatottság így is 65-70%-os volt, ami jónak mondható. Nem volt mozgás a játékoskeretünkben, így nem kellett új játékosokat beépítenünk a csapatba. Ami az edzőmeccseket illeti, a szlovák Slovan Bratislavát és az osztrák Südburgenlandot idegenben legyőztük, ami komoly fegyverténynek számít. E két találkozó az igazán mérvadó, az utánpótlás fiúegyüttesek ellen másfajta futballal kellett előrukkolnunk. Élet-halál mérkőzések várnak ránk az alapszakaszban, és a Magyar Kupában is komoly céljaink vannak. Előbbiben a legjobb négy közé szeretnénk kerülni, ehhez pedig idegenben le kell győznünk a rivális Diósgyőrt. Azt a Diósgyőrt, amelyikkel a kupában is megmérkőzünk – szintén idegenben – a fináléba jutásért. Tehát ha a két diósgyőri találkozó közül az egyiket megnyerjük, már vagy a felsőházban játszhatunk, vagy kupafinálét vívhatunk.

                                     Fábián Dóra és társai a Kóka ellen lépnek pályára Fotó: vaol.hu/Szendi Péter

A Simon Attila vezette szombathelyi együttes 15 ponttal a hatodik, a negyedik fővárosi gárda eggyel jobb, 15 egységgel az ötödik pozícióból várja a tavaszi folytatást. A Haladás-Viktória és az Astra őszi összecsapását a fővárosiak nyerték 1-0-ra. Ezúttal tehát revansot vehetnek a szombathelyiek, a tét amúgy sem kicsi: az alapszakaszból hátralévő három fordulóban eldől, melyik négy csapat játszhat a felső-, melyik az alsóházban. 

– Az astrások a futsalbajnokságban is szerepelnek, ott is komoly terveik vannak, így nem tudni, melyik sorozat fontosabb számukra – mondta Simon Attila. – Az őszi, botrányos körülmények között elveszített idegenbeli meccsünkön – nem adtak meg egy szabályos gólunkat, az ellentámadásból pedig betaláltak a hazaiak – öt védővel álltak fel, valószínűleg vasárnap is a védekezésre fektetik a hangsúlyt. Felkészültünk belőlük, megpróbáljuk minél hamarabb feltörni a védelmüket, és gólt szerezni – utána jóval könnyebb dolgunk lenne. Harsányi Andrea és Kiss Zsófia továbbra sem bevethető.

Összeállítás: Bíró – Balogh, Tálosi, Fördős, Kopcsándi – Szakonyi, Tóth A., Fábián, Öreg – Manhart, Siklér.

A Hali-lányok tehát vasárnap délben fontos meccset vívnak az Illés Akadémia műfüves pályáján, aki tud, menjen ki, szurkoljon!

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink