Szombathelyi Haladás


Újpesten kezdjük a tavaszt


2018.02.23. 15:40
Pum András

Az OTP Bank Liga tavaszi első, 20. fordulójában szombaton 17 órakor az Újpest FC a Haladást fogadja.

Több mint két hónap szünet után kezdődik a labdarúgó NB I. – a havazás miatt csak nevében – tavaszi idénye. Az őszi 19 kör után 13 forduló vár a csapatokra. A 10. helyezett, és az őszi utolsó három bajnokiját megnyerő Haladás az ötödik helyen tanyázó, 20 pontos Újpest vendége lesz. A két csapat őszi, soproni bajnokiján David Williams góljával 1-0-ra nyert az akkor Pacsi Bálint vezette vasi csapat. 

– A felkészülési mérkőzéseink remekül sikerültek, szeretnénk a bajnokikon is ezt a jó sorozatot folytatni – mondta Michal Hipp, a Haladás szlovák edzője. – Jó úton haladunk tehát, de a tétmeccseken kell igazán bizonyítani. Ami az Újpestet illeti, a török edzőtáborban élőben megnéztük ellenfelünket és videón is kielemeztük játékukat. Jól összerakott, masszív, a támadójátékot bátran felvállaló együttes. Edzőjük, Nebojsa Vignjevics már négy éve irányítja a csapatot, látszik a kézlenyomata a gárdán. Nem csak gazdag történelmi múltja, hanem jelene alapján is a magyar élcsapatok közé sorolom a fővárosiakat. Mindkét klub számára fontos mérkőzés lesz. A sikerhez az ősszel látott taktikus, fegyelmezett játékra lesz szükség. Jó meccset várok és azt, hogy legalább egy pont a mienk lesz. Nem csak a játékosok, jómagam is várom nagyon már az első tavaszi meccset. Kiss Tamás, Grumics, Tóth Máté, Petró kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik.

Összeállítás: Király – Kolcák, Wils, Németh Milán, Bosnjak – Jagodics – Mészáros, Rácz, Németh Márió, Halmosi – Ramos. 

                       Mészáros Karol találata döntött a legutóbbi bajnokinkon Fotó: Németh Szabolcs

A szombathelyiek a péntek délutáni edzést után útra kelnek, az éjszakát a telki edzőcentrumban töltik. 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink