Szombathelyi Haladás


Jó úton járunk


2018.02.07. 21:20
haladas.hu

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás tíz napig edzőtáborozott Törökországban. A zöld-fehérek 22 éves, saját nevelésű játékosa, Németh Márió roppant hasznosnak ítéli a Belekben eltöltött időt.

- A negyedik edzőtáboromban vettem részt a felnőtt csapat játékosaként – árulta el Németh Márió. - Egyszer voltam Horvátországban, háromszor pedig Törökországban a Haladással. Tökéletes körülmények közepette, 20 fokban, minőségi füves pályákon tréningezhettünk Belekben. Csak a futballra kellett koncentrálnunk. A szakmai stáb aprólékosan felkészült az edzőtáborra, minden percünk kőkeményen be volt osztva, amikor csak lehetett, dolgoztunk. A korábbi edzőtáborokban kaptunk néha pihenőt, megnézhettük például a bazársort, kicsit szétnézhettünk a környéken – ezúttal ilyen dolgokra nem volt lehetőségünk. De szerintem megérte keményen dolgozni, mert sokkal jobb csapatként tértünk haza Törökországból. Itthon viszont ismét a hideg és a műfüves pálya várt ránk, valamint most már hó is nehezíti a dolgunkat – bizony nem volt könnyű visszaszokni a magyarországi viszonyokhoz. Ennek tükrében főleg nagyon hasznosnak érzem a Törökországban eltöltött tíz napot. Itthon nem tudtunk volna olyan minőségi munkát végezni, mint az edzőtáborban tettük. Nagy előny, nagy segítség, hogy a vezetőség megteremtette az edzőtábor lehetőségét.

                             Németh Márió lövéseitől okkal tartanak az ellenfelek. Fotó: Németh Szabolcs

A szombathelyiek három edzőmeccset játszottak Törökországban - mindhármat megnyerték. A bolgár Slavia Sofia ellen 1-0, a szerb Rad Beograd ellen ugyancsak 1- 0-ra, míg az azerbajdzsáni Zira ellen 2-1 arányban bizonyultak jobbnak. Ezek roppant biztató eredmények. Németh Márió az első és a harmadik mérkőzésen a kezdőcsapatban kapott helyet, míg a második találkozón a második félidőben lépett pályára. A futballista a a 2017/2018-as szezonban egyébként 10 bajnokit játszott a Haladásban, hétszer volt kezdő, háromszor csere, egy gólt rúgott.

- Az edzőmeccsek jegyzőkönyvéből, az összeállításokból szerintem még korai bármiféle következtetéseket levonni – jelezte Németh Márió. - A szakmai stáb ugyanis sokat forgatta a játékosokat, kipróbált többféle variációt. A csapat magját természetesen már megtalálta Hipp mester, de véleményem szerint néhány poszton még akad kérdőjel. Február 24-ig viszont még van idő megtalálni a legjobb megoldást, a legjobb összeállítást. Sokkal fontosabb viszont, hogy körvonalazódik a csapat arculata, stílusa. A szurkolók, az ellenfelek egy masszív, szervezett Haladásra számíthatnak. És abban is biztos vagyok, hogy az erőnlétünkkel sem lesz probléma. Az első és legfontosabb feladatunk az lesz, hogy kapott gólok nélkül lehozzuk a meccseket, ami csak precíz védekezéssel lehetséges. Ennek megfelelően sok energiát fordítottunk a védekezésünk csiszolására. De a támadásokat sem adhatjuk fel. Vezetünk majd kontrákat, de szerintem kombinatív játékban is jók leszünk, és gólokat kell szereznünk szögletekből, szabadrúgásokból is. Mint azt az edzőmérkőzések eredményei is mutatják, a csapat tud hatékonyan, eredményesen futballozni. Nekünk tavasszal gólokat és pontokat kell szereznünk – az eredményesség lesz a legfontosabb szempont a játékunkat illetően. Jó úton járunk, én bizakodva várom a tavaszi rajtot!

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink