Szombathelyi Haladás


Tavaszból a télbe


2018.02.07. 15:20
Pum András

Tíz napig tavaszias időben készült a törökországi edzőtáborban a Haladás NB I-es labdarúgócsapata, amely hazaérve a télbe csöppent.

A legtöbb NB I-es csapathoz hasonlóan a Szombathelyi Swietelsky-Haladás is Törökországban edzőtáborozott, a zöld-fehérek Belekben töltöttek el tíz napot. A napi két tréning mellett három felkészülési mérkőzést is vívtak a vasiak – mindhármat megnyerték.  Ráczék a bolgár Slavia Sofiát  és a szerb Rad Beogradot 1-0-ra, az azerbajdzsáni Zirát 2-1-re verték. A vasiak vezetőedzője, Michal Hipp elégedett volt az eredményekkel,  egy klasszikus befejező csatárt viszont még igazolna.

– Remekül beleillett a felkészülésbe a török edzőtábor, az eltervezett munkát elvégeztük, jó időben, jó pályákon futballoztunk – mondta Michal Hipp. –  Emellett a hotelra, az  ellátásra sem lehet panaszunk és a regenerálódásra is igyekeztünk időt fordítani. Összesen 14 edzésünk volt és három felkészülési meccset vívtunk. Elsősorban a taktikai repertoárt bővítettük,  így valamennyi találkozón  más  hadrendben, összeállításban küldtem pályára a fiúkat. Úgy érzem,  jól lereagálták az új játékhelyzeteket. Emellett néhány futballistát új szerepkörben is kipróbáltam. Noha mindhárom meccsünket megnyertük, messzemenő következtetést nem vonok le: nem becsülöm le, de nem is értékelem túl az eredményeket. Örülök a győzelmeknek, de a bajnokság számít, ott kell bizonyítanunk. Biztató viszont, hogy az edzéseken begyakoroltak közül sokmindent viszontláttam a meccseken. Sajnos idehaza a nagy havazás miatt egyelőre nem tudtuk folytatni a kint megkezdett munkát – de ugye a természetnek nem tudsz parancsolni.

A vasiak a szlovák Kristián Kolcák személyében eddig egy futballistát igazoltak.

– Még egy támadót, egy vérbeli „kilencest”, egy középcsatárt mindenképpen szeretnék igazolni, ugyanis valamennyi poszton szükség van konkurenciára – folytatta a korábbi szlovák szövetségi kapitány. – Ami a bajnoki rajtig hátralévő két hetet illeti, hétfőtől már bajnoki ritmusban készülünk és csakis a február 24-i, újpesti találkozóra fókuszálunk.

–  A Slovan Bratislava cseh csatárával, Jakub Maressel korábban  tárgyaltunk, ajánlatot is tettünk neki, ám a lengyel Wisla Krakkót választotta – tudtuk meg Tóth Miklóstól, a vasiak ügyvezető igazgatójától. – Rajta kívül egy másik külföldi csatárt is szerettünk volna leigazolni, klubjával megegyeztünk, de a támadó nem kívánt váltani. Jelenleg két külföldi csatár is képben van, majd meglátjuk, sikerül-e valamelyiket leigazolnunk. Ami a szombati felkészülési meccset illeti, a lendvaiak és mi is mindenképpen füvön és nem műfüvön akarunk játszani. Ám mivel a Haladás-stadionban a gyepet kímélni kell, ezért került szóba Zalaegerszeg. Ígéretet kaptunk rá, hogy a havazás ellenére szombaton pályára léphetünk a zalai megyeszékhelyen – de, hogy így lesz-e, az csak péntek délelőtt derül ki.

További hírek

Megtekintés
Öt gólt vágott a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 5-2-re legyőzte a Rábapatyot.
0 0 0 2024.04.15. 14:10
Megtekintés
Vezetés után vereség a hajrában

A labdarúgó NB II. 28. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-1-re kikapott Szegeden.
0 0 0 2024.04.14. 22:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink