Szombathelyi Haladás


Harmadszorra is győzelem!


2018.02.03. 15:00
haladas.hu

Utolsó törökországi felkészülési mérkőzését is megnyerte a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A mieink 2-1-re verték az azeri Zira gárdáját.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-FK Zira 2-1 (2-1). Belek, 40 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Király (Gyurján, 55.)– Schimmer (Polgár, 55.), Wils (Grumics, 55.), Németh Milán (Kolcák, 46.), Bosnjak (Pinte, 55.) – Jagodics (Jancsó, 55.) – Mészáros (Williams, 55.), Kovács (Németh Márió, 46.), Rácz (Petró, 55.), Halmosi (Medgyes, 46.) – Ramos (Kiss T., 55.). Edző: Michal Hipp.

Az első tíz percben a nyolccsapatos azerbajdzsáni első osztály harmadik helyén álló Zira uralta a játékot. Aztán a 10. percben Kovács szöglete után Jagodicsot az ötösön lerántotta egy védő. A büntetőt Ramos lőtte, középre, ám a balra vetődő kapus lábában elakadt a labda. A 12. percben Jagodics még a saját térfeléről a védelem mögé ívelt, a mélységből beinduló Mészáros 14 méterről a bal sarokba helyezett (1-0). A 15. percben szép támadás futott a pályán, Rácz a kiugró Ramoshoz továbbított, a brazil a kifutó kapus mellett 15 méterről a bal sarokba lőtt (2-0). Két perc múlva egy jobb oldali azeri akció után a hosszú oldalra ívelt labdát a zirai támadó nyolc méterről a jobb sarokba fejelte (2-1). A szombathelyiek futballoztak mezőnyfölényben, a 35. percben Mészáros jobbról középre passzolt labdáját Rácz 14 méterről kevéssel a jobb sarok mellé lőtt. A hátralévő időben mindkét csapat bátran támadott, de újabb gól nem született.

Szünet után jó tíz percen keresztül mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, sok párharccal tarkítva. Aztán Mészáros lőtt tíz méterről a kapusba, majd a hajrában Gyurján védett bravúrral egy közeli fejest, majd egy lövést. Az utolsó tíz percre paprikássá vált a hangulat, az azerbajdzsániak nehezen viselték a vereséget, sok volt a kemény belemenés, az adok-kapok.

Az első félidőben egyértelműen a Haladás uralta a játékot, tudatos akciók végén szerezték góljaikat. Szünet után is inkább a vasiak domináltak, akik megérdemelten nyertek.

 

 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink