Szombathelyi Haladás


Döntetlen Mariborban


2018.01.24. 15:46
haladas.hu

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-1-re végzett a szlovén első osztály listavezetője, az NK Maribor ellen.

NK Maribor–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-1 (0-0). – Maribor, 400 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Vincic.
Haladás: Király – Polgár, Wils, Németh Milán, Bosnjak – Kovács – Williams, Kiss T., Rácz, Halmosi – Mészáros.

II. félidő: Gyurján – Schimmer, Grumics, Jancsó, Németh Milán – Jagodics – Pinte, Németh Márió, Petró, Medgyes  – Ramos. Edző: Michal Hipp.

Noha elutazott Szlovéniába, az ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő Maribor ellen még nem lépett pályára a friss igazolás, Kristián Kolcák. MígTóth Máté betegség miatt hiányzott. 

Jól kezdtek a vendégek, a mérkőzés elején vasi lábakon vándorolt a labda. A 8. percben viszont Király védett bravúrral, lábbal egy lövést, majd a félidő derekán ismét a Haladás-kapus volt a főszereplő: előbb egy jobb sarokba tartó lövést, majd szöglet után egy közeli fejest hárított remek vetődéssel. Nem sokkal később Williams jobb oldali beadása után Kiss Tamás elöl az utolsó pillanatban tisztáztak a védők. Majd a félidő lefújása előtt Kiss egyedül törhetett kapura, de kisodródott, és a kapust találta telibe. 

Szünet után szlovénok mezőnyfölényben futballoztak, ám a szombathelyiek jól zárták a széleket, s középen határozottan romboltak. A félidő közepére alábbhagyott a hazaiak lendülete, a vasiak is vezettek néhány formás támadást. A 60. percben Ramos kissé jobbról, szabadrúgásból, 22 méterről a jobb sarokba csavart (0-1). Hullámzott a meccs, a zöld-fehérek bátran mentek előre, többször is a szlovén védelem mögé kerültek. A 79. percben Ahmedi szinte lekopírozta Ramos gólját: 26 méteres szabadrúgásból a jobb sarokba csavart (1-1). Két perc múlva Medgyes cselezte be magát az ötösig, de lövésébe az utolsó pillanatban belelépett egy védő. 

Jó iramú mérkőzésen mindkét csapat nagy akarással játszott, a kemény edzések közepette a zöld-fehérek szervezetten, okosan védekeztek és támadásban is veszélyesek voltak. 

További hírek

Megtekintés
Jegyinfo a szombati bajnokira

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Mol Vidi FC vendége lesz. A találkozóra elővételben is megvásárolhatók a vendégbelépők.
0 0 0 2019.02.21. 10:00
Megtekintés
Biztató eredmény a visszavágóra

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott a Mezőkövesddel.
0 0 0 2019.02.20. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink